Vyšlo nové album mladé brněnské skupiny Ghost of You

16. říjen 2015, 11:51
Vyšlo nové album mladé brněnské skupiny Ghost of You

Ghost of You je mladá brněnská skupina, která se nebojí své hitové refrény obalit barevným světlem elek-tronické psychedelie a rozmazaných kytar.  Jejich hudba je průsečíkem křehké emoce a energie okamžiku.Po třech letech existence kapely přichází na řadu vydání debutového alba Glacier And The City u Indies Sco-pe. Psychedelický pop s kořeny v minimalismu naleznete na nahrávce, která vznikla pod dohledem renomo-vaného producenta Ondřeje Ježka.

Ghost of You  měli vždy blízko k elektronice. V jejich tvorbě se také od počátků odráží i vliv post- a mathroc-ku, ale postupně prošli proměnou až k současnému psychedelickému popu. I když stále nezapřou svůj po-stoj ke Kid A a v jejich zvuku to uslyšíte, kapela nyní našla svůj styl. A tak zní debut, i díky Ondřejovi Ježkovi, velmi sebevědomě.

„Je to člověk, který dokáže kapele nejvíce pomoci tím, že jí ukáže, kde je dobré co do-táhnout. Tam, kde kapela neviděla konec cesty, přišel On(dra) s lucernou a doprovodil ji až do cíle.“  Bubeník Michal Janík potvrzuje, že výběr Ondřeje Ježka byla pro Ghost of You nejlepší volba. Zároveň přizná-vá, že na jaře 2015 začali nahrávat s trochu jinými záměry.

„Nejdříve jsme chtěli nahrát  více skladeb, ale prioritně nám šlo o dohromady fungující celek. Pro některé písně nakonec nezbylo místo. Dokonce jedna skladba vznikla přímo v JáMoru. Debut je krátký, protože nebylo potřeba říci toho více.“