Vychází speciální číslo časopisu National Geographic s trojitou obálkou

4. říjen 2013, 8:41
Vychází speciální číslo časopisu National Geographic s trojitou obálkou

Nic podobného tuzemský tiskový trh nezná. Poprvé v historii vychází časopis NATIONAL GEOGRAPHIC v netradiční úpravě s rozložitelnou obálkou.

Jedinečné číslo má s ohledem na 125. výročí založení titulu připomenout, v čem spočívá síla i sláva proslulého žlutého rámečku. A v čem tedy? V unikátních a neopakovatelných fotografiích, jejichž výpovědní hodnota dokáže výrazně přesáhnout psaný text. Ne náhodou proto redakce připomíná na titulní straně nejslavnější fotografii NATIONAL GEOGRAPHIC vůbec – detailní záběr afghánské dívky jménem Šarbat Gula, kterou pořídil fotograf Steve McCurry před téměř třiceti lety v pákistánském uprchlickém táboře. Součástí mozaiky na trojité obálce jsou ale i další známé záběry fotografů NG, stejně jako uvnitř speciálního čísla.

Jedinečná trojjedinost

To je charakteristické neotřelou „trojjedinou“ obálkou, kterou u nás žádný jiný magazín nevydal. Je rozložitelná na trojnásobek své původní velikosti a rozsahem nabízí impozantní inzertní prostor, na němž se aktuálně vyjímají vozy KIA SUV. A čtenářům nabízí mozaiku nejlepších fotografií.

Pocta fotografii i společenská odpovědnost

Přestože je celé vydání koncipováno především jako pocta klasické fotografii, najdou v něm čtenáři i obsáhlé reportáže, které mají připomenout další poznávací rys časopisu se žlutým logem – společenskou odpovědnost. Speciální číslo tak mimo jiné nabízí:
•    Exkluzivní článek ze života v nejuzavřenější zemi světa – Severní Korey
•    Hlubokou sondu do konžských pralesů, kde se těží vzácné minerály, které jsou nezbytné pro výrobu elektronických přístrojů běžné potřeby

 „Nechceme prostřednictvím reportáží ve čtenářích vyvolávat pocity viny, ale ukázat jim, jak některé věci ve světě fungují a že se společenské zodpovědnosti nevyhneme. Svět je dnes příliš složitý a provázaný, abychom si mohli říci, že se nás takové věci netýkají,“ vysvětluje šéfredaktor českého vydání NG, Tomáš Tureček.

O časopisu

NATIONAL GEOGRAPHIC vychází ve čtyřiceti jazykových mutacích a představuje nejrozšířenější časopis na světě. Mateřská National Geographic Society ve Washingtonu je největší neziskovou vzdělávací organizací na světě. Od svého vzniku v roce 1888 až do dnešních dnů podpořila přes deset tisíc výzkumných projektů. Vydavatelem časopisu je mediální dům Sanoma Media Praha.