Vstupenky na výstavu „Tim Burton a jeho svět“ jsou již v předprodeji

3. březen 2014, 16:26
Vstupenky na výstavu „Tim Burton a jeho svět“ jsou již v předprodeji

Slavný režisér výstavu zahájí osobní autogramiádou!

Expozice Tim Burton a jeho svět sepro veřejnost otevře28. března 2014. Výstavu v Domě U Kamenného zvonu, která čerpá materiál ze soukromého archivu Tima Burtona, zahájí světoznámý režisér osobně. Několik stovek šťastlivců se také bude moci dostat na umělcovu autogramiádu, která proběhne v den zahájení. Základní vstupenky na výstavu lze nově zakoupit i v předprodeji na www.ticketpro.cz.  

Zájemci o vstupenky na unikátní kulturní událost si mohou návštěvu výstavy naplánovat již dopředu. Společnost Ticketpro spustila předprodej vstupenek v základní výši 190 Kč. Vstupenky jsou vždy na určitý den a jejich počet na daný den je z kapacitních důvodů omezen na 400 ks. Zvýhodněné vstupné pořídí návštěvníci pouze na místě v Domě U Kamenného zvonu. Podrobnější informace jsou k dispozici na webových stránkách www.timburton.cz nebo na stránkách Galerie hlavního města Prahy (www.ghmp.cz). V souvislosti s autogramiádou Tima Burtona se na web společnosti Ticketpro dostane k předprodeji pouze omezený počet speciálních vstupenek, bez jejichž zakoupení se zájemce na autogramiádu nedostane. Termín bude včas oznámen.

Všechny důležité informace k expozici nalezne veřejnost na sociálních sítích i na nově vzniklé webové stránce www.timburton.cz, jejíž grafickou podobu si vzala na starost agentura Leagas Delaney. Motiv černobílýchpruhů s 3D písmeny se prolíná i všemi dalšími vizuály, které se postupně začnou v Praze objevovat.

Architektonický koncept umělcovy tvorby s přibližně 500 kresbami, skicami, fotografiemi a sochařskými instalacemi zajistí studio Olgoj Chorchoj. Studio, známé nejen na tuzemské designerské scéně, má za svou více než dvacetiletou historii čestná uznání Grand Prix Obce architektů, cenu Interiér roku či dvě ceny z Czech Grand Design 2010. Návštěvníci se díky tomu mohou těšit na výjimečné architektonické pojetí celé výstavy s netradiční instalací objektů, především pak na spojení umělcovy tvorby s českou sklářskou tradicí.

Výstavu pořádá organizace Art Movement společně s Galerií hlavního města Prahy, pod kurátorským vedením Jenny He a ve spolupráci s Tim Burton Productions.