Vítejte na Svatojakubské cestě

14. únor 2014, 15:34
Vítejte na Svatojakubské cestě

Svatojakubské cesty jsou historickými poutními cestami, které tvoří celoevropskou síť tras směřujících k hrobu sv. Jakuba staršího v Santiagu de Compostela. První vyznačený moravský úsek z Brna do Mikulova vznikl napojením na Svatojakubskou cestu ve Weinviertelu.

Délka trasy činí od kostela svatého Jakuba v Brně až po státní hranici u Mikulova cca 62 kilometrů, lze ji tedy pohodlně projít během dvou až třídenního pochodu. Vše o poutní cestě najdete na adrese www.jakubskacesta.cz.

V rámci projektu financovaného z Fondu malých projektů „Rozvoj pěší turistiky podél Svatojakubské cesty, CZ0251“ se podařilo v loňském roce zorganizovat schůzky se zástupci obcí a dalších subjektů podél Svatojakubské cesty a také poutní pochod pro veřejnost. Pro zájemce je vytištěn letáček s kredenciálem.

Pro všechny příznivce poutní turistiky a Svatojakubské cesty jsme připravili na 21. března 2014 od 10 hodin v Brně na Údolní ulici č. 33 seminář, kterého se účastní přednášející a hosté z České republiky a Rakouska (vše bude tlumočeno). V případě zájmu nahlaste prosím svou účast na e-mail [email protected].

Více informací naleznete na www.jakubskacesta.cz

Kontakt: Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava, Radnická 2, 602 00 Brno, [email protected]