Vinařství Habánské sklepy – prohlídky s degustací vín

3. srpen 2020, 1:37
Vinařství Habánské sklepy – prohlídky s degustací vín

Habánské sklepy byly postaveny ve Velkých Bílovicích před čtyřmi staletími Habány, mírumilovnými lidmi, kteří si na Moravě získali respekt jako zruční řemeslníci a vynikající vinaři. 

Na jejich odkaz dnes navazuje stejnojmenné vinařství, které i po více než 400 letech vyznává stejnou filozofii výroby zdejších vín. Vína z Habánských sklepů nechybí v žádném ročníku Salonu vín České republiky a pravidelně získávají uznání na mnoha tuzemských i zahraničních soutěžích. Právě do Salonu vín byla pro letošní rok zařazena 3 vína z Habánských sklepů: Chardonnay - pozdní sběr 2018, Zweigeltrebe - pozdní sběr 2016 a André - pozdní sběr 2015.

Poznat tajemství vinařského umu starých Habánů mohou lidé i dnes. Poutavá prohlídková trasa zavede do původního habánského sklepa, ale neopomíná ani moderní výrobní prostory včetně lisovny i unikátních dřevěných vinifikátorů. Vinařství otevřelo v roce 2018 novou stylovou vinotéku, kde lze nejen degustovat, ale v dobrém počasí posedět také na terase. Zajímavostí vinotéky jsou  dřevěné sudy umístěné ve speciálním humidoru za sklem, v nichž zraje víno pro vlajkovou loď Habánských sklepů – Zweigeltrebe barrique. Vinotéka je spojena se sklepem s posezením pro 60 osob, který je vyhledávaným místem pro zážitkové degustace, firemní akce i rodinné oslavy. 

Vinotéka

Ve vinotéce najdete svá oblíbená vína, ale i výjimečná archivní vína, která nikde jinde ochutnat nemůžete. Víno si můžete koupit po skleničkách, lahvích nebo za atraktivní kartonové ceny.
Součástí nabídky jsou i pochutiny a nealkoholické nápoje. V areálu je parkoviště aut a samozřejmě jsou u nás vítáni i cyklisté a motorkáři a zaparkuje nám zde i autobus. Zastavte se a vychutnejte si výjimečnost Habánského sklepa všemi smysly. Aktuální otevírací doba na www.habanskesklepy.cz

Prohlídky s degustací

Navštivte nás a ochutnejte svá oblíbená vína v nezapomenutelné atmosféře Habánského sklepa.
Čeká vás plus mínus devadesát minut minulosti i naší současnosti, prohlídka původního habánského sklepa a hlavně ochutnávka vín. Na prohlídky se můžete buď objednat, nebo přijít pravidelné prohlídky. Termíny prohlídek na www.habanskesklepy.cz.