Velryba - horká filmová novinka přijde do kin 16.2.2023

14. prosinec 2022, 23:28
Velryba - horká filmová novinka přijde do kin 16.2.2023

Distribuční společnost Aerofilms představuje horkou novinku - již 16. února uvede do kin jeden z nejdiskutovanějších snímků letošního roku Velryba. Snímek režiséra Darrena Arronofského se skloňuje v médiích téměř nepřetržitě od své zářijové premiéry na Filmovém festivalu v Benátkách, a to především díky hereckému výkonu Brendana Frasera, kterého si diváci pamatují jako dobrodruha Ricka O’Connella ze série Mumie či Krále Jungle.

Role Charlieho, třistakilového muže, jenž znovu nalézá lásku k sobě samému a své dceři, jej téměř okamžitě pasovala do role jednoho z předních kandidátů na sošku Akademie za Nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Zahraniční tisk nešetří chválou a Fraserův herecký koncert označuje za jeden z comebacků desetiletí. Britský deník Telegraph hovoří o těžkotonážním návratu, který zatřese celým kinosálem, server BBC zas označuje nastávající časy za dobu „brenesace“.
Filmovou dceru Brendana Frasera ztvárnila s obdivuhodnou drzostí vycházející hvězda Sadie Sink divákům známá jako Max z populárního seriálu Stranger Things. Intimní drama vzniklo na motivy stejnojmenné divadelní Samuela D. Huntera. Do českých kin se film podívá ještě letos
v zimě.