V Litoměřicích poteče pivo proudem

12. červenec 2018, 17:27
V Litoměřicích poteče pivo proudem

Pivo, hudba a dobrá nálada. To vše neodmyslitelně patří k Pivním slavnostem, které se uskuteční 11. srpna na Mírovém náměstí. Návštěvníci devátého ročníku oslavy pivního moku se mohou těšit na malé, mini i střední pivovary, kterých je nyní přihlášených 25 z celé ČR.

Nabídka piv a pivních speciálů jistě bude obrovská. „Žádný z pivovarů totiž nepředstaví pouze jeden druh piva, takže snaha ochutnat všechna ovocná, ochucená, svrchně či spodně kvašená, pšeničná, ležáky a ostatní speciality se zdá být úsilím zcela nadlidským,“ uvedla ředitelka MKZ Věra Kmoníčková s tím, že počet pivovarů ještě není konečný.

K pivu patří i dobré jídlo. Na návštěvníky čeká mnoho stánků s občerstvením, kde si mohou pochutnat například na topinkách, nakládaných sýrech, vaflích se zmrzlinou či dokonce hmyzu.

O zajímavý hudební doprovod se od 13 hodin do půlnoci postupně postarají Hašlerka, Apollobeat revival, UDG, Hodiny a Lucie revival. Bavič a moderátor programu Olda Burda má připravenou i řadu soutěží. Protože pořadatelé myslí na ekologii, návštěvníkům vedle kelímků opět nabídnou k zakoupení skleněný půllitr a třetinku s logem slavností, do kterých si budou moci nechat u stánků načepovat pivo.

Vstupné je 80 Kč. Děti do 110 cm mají vstupné na slavnosti zdarma, děti do 15 let a důchodci pak zaplatí 60 Kč.

Program

13.00   Hašlerka
16.00   Apollobeat revival
18.00   UDG
20.00   Hodiny
22.00   Lucie revival