Užijte si Valentýnské cestování zasněženou krajinou

1. únor 2023, 15:24

Zimní měsíce jsou dlouhé a únavné, a přestože je u nás svátek svatého Valentýna trochu kontroverzní, pravda je taková, že se jedná o jeden z mála dnů, které dodávají zimní šedi trochu toho světla. Proto vám dnes přinášíme pár tipů, jak tento (nebo jakýkoliv jiný) den se svou polovičkou oslavit vaši jedinečnou lásku a přitom si užít spoustu zábavy i poznání.

valen_03

Vydejte se za poznáním krás ČR – nebo si užijte chvilky samoty na zasněžené chalupě

Cestování a poznávání patří možná mezi ty nejlepší dárky k jakékoliv příležitosti. Ať už se jedná o exotický zájezd na druhou stranu světa nebo třeba o dvoudenní výlet do Pardubic pro originální perníkové srdce.

Vydejte se letos v zimě se svou láskou na výlet za poznáním krásných kulturních i přírodních památek, které nabízí naše republika. Děti nechte u babiček a užijte si jedinečnou romantiku, kterou vám nabídne zasněžená chalupa na samotě. A už bude jen na vás, jestli se vydáte za poznáváním, nebo zůstanete stulení u praskajícího krbu a budete si užívat romantické chvíle schovaní pod mikroplyšovou dekou.

Ta sice není na cesty zrovna nejskladnější, ale pokud vyrazíte autem, rozhodně se vyplatí vzít ji s sebou, protože vám dodá nejen pocit tepla, ale také naprosté pohody.

valen_01

Víte, co vás zahřeje skutečně důkladně?

Zdá se vám, že ve výčtu pohodových aktivit, které se dají dělat v zimních měsících u plápolajícího ohně v chalupě zapadané sněhem ještě něco chybí?

Máte pravdu!

Co by byl takový večer bez dokonalé horké čokolády, která vás prohřeje i zevnitř a současně je také skvělým afrodiziakem?

Přečtěte si, jak připravit tu nejlepší horkou čokoládu v domácích podmínkách.

valen_02

Nezapomeňte na „nohy v teple”

Pokud se rozhodnete pro výlet, ať už do hor nebo do neznámého města, nezapomeňte na nepředvídatelnost počasí. Jednu chvíli je venku skoro jako při plném rozpuku jara a v druhou chvíli se ani nenadějete a prodíráte se sněhovou vánicí a nepříjemným větrem, který vás sotva nechá udělat krok vpřed.

Základem pro zimní výlety městem i přírodou je samozřejmě kvalitní oblečení od pořádných ponožek až bot, po kabát.

Nenechte vlezlou zimu zničit vaše jedinečné chvilky pohody. Pokud stále hledáte inspiraci na dárek k Valentýnu, právě takový teplý a současně stylový kabát může být přesně tím pravým.

Ať už svátek všech zamilovaných slavíte nebo raději svou lásku oslavujete každý den, zimní dobrodružství vám ty poslední, nejnáročnější zimní měsíce rozhodně zpříjemní. Tak neváhejte a vydejte se za hranice všedních dní třeba už dnes.