Ty nejlepší filmy z Berlinale se představí na festivalu Be2Can 2

17. únor 2015, 14:49
Ty nejlepší filmy z Berlinale se představí na festivalu Be2Can 2

65. ročník prestižního filmového festivalu Berlinale zná své vítěze! Díky společnosti Film Europe Media Company se diváci mohou již nyní těšit na nejzajímavější filmy, které se představí v rámci podzimní filmové přehlídky Be2Can 2.Ta odstartuje 7. října v kině Lucerna. Diváci tak budou mít jedinečnou šanci vidět filmy TaxiVictoria a Perleťový knoflík oceněné celkem třemi medvědy!

 „I když to nebylo snadné, jsem velmi rád, že se nám podařilo zakoupit práva na všechny tyto tři oceněné snímky. Diváci budou mít jedinečnou šanci přijít se na ně podívat do kina v rámci podzimního festivalu Be2Can 2“ podělil se o své pocity z Berlinale Ivan Hronec, prezident společnosti Film Europe Media Company.

V konkurenci devadesáti snímků získal Zlatého medvěda film Taxi íránského tvůrce Jafara Panahiho. Film německého režiséra Sebastiana Schippera Victoria obdržel Stříbrného medvěda za umělecký přínos. Další Stříbrný medvěd putuje k tvůrcům z Latiské Ameriky za dokumentární film Perleťový knoflík, který mapuje osudy původního indiánského obyvatelstva se zločiny generála Pinocheta z počátku 70.let minulého století. 

Aktuální informace o festivalu Be2Can, o připravovaných filmech a akcích najdete na:www.be2can.eu

Facebook Be2Can: https://www.facebook.com/Be2CanFestival