Tvůrci filmu Lída Baarová odtajnili obsazení. V hlavní roli Pauhofová, v dalších zahraniční hvězdy

9. leden 2015, 13:14
Tvůrci filmu Lída Baarová odtajnili obsazení. V hlavní roli Pauhofová, v dalších zahraniční hvězdy

Zřejmě nejočekávanější film za poslední roky – snímek Lída Baarová – už zná jména hereckých star, které se objeví v hlavních rolích. Titulní part slavné prvorepublikové herečky získala Tatiana Pauhofová, v dalších rolích se představí rakouská herecká megahvězda Karl Markovics, který bude hrát Josepha Goebblese. Gustava Frölicha pak ztvární jeden z nejznámějších německých herců Gedeon Burkhard, kterého po celém světě proslavil seriál Komisař Rex, nebo nezapomenutelná role v Hanebných Panchartech Quentina Tarantina.

Exkluzivní herecké obsazení má Lída Baarová i ve zbylých rolích. Ve filmu se například také objeví Klára Issová nebo Martin Huba. „Jsem rád, že se po čtrnácti letech příprav, přepisování scénáře a hledání partnerů na náš film, jsme se scénáristou Ivanem Hubačem našli silného producenta, který je ochoten do tohoto kontroverzního filmového projektu vstoupit. Nebude se jednat o životopisný film o Lídě Baarové, ale jen o nejzásadnější úsek jejího života, který ovlivnil jak její kariéru, tak osud její rodiny. Její podlehnutí moci, slávě a úspěchu bylo velice kontroverzní a rozporuplné. Ta hranice mezi hvězdnou slávou a životním peklem je velice tenká,“ spokojeně konstatuje režisér chystaného snímku Filip Renč.

Že filmový projekt Lída Baarová zásadním způsobem překračuje hranice České republiky, potvrzují i první reakce od světových filmových distributorů. „Enormní zájem o náš film potvrdily filmové společnosti z Velké Británie a Spojených států. Například producent Monty Pythonů Kent Walwin si přečetl scénář a okamžitě od nás chtěl odkoupit všechna práva, což jsme samozřejmě odmítli. Velkých pochval a zájmu jsme se dočkali také od lidí z americké společnosti Initial Entertainment Group Grahama Kinga. King stojí například za filmy jako je Skrytá identita, Cizinec nebo Argo,“ popisuje producent filmu Peter Kovarčík a pokračuje:  „Všechny zkrátka ten neuvěřitelný příběh herečky Lídy Baarové fascinuje, navíc je okouzlil i název, který jsme zvolili pro mezinárodní distribuci, a který je Devil´s Mistress neboli Ďáblova milenka. Jasně se ukazuje, že je to story, která dokáže přitáhnout lidi po celém světe.“

Producent filmu Kovarčík se pak vyjádřil i k tématu finanční podpory, kterou snímek získal od Fondu kinematografie. „Doufám, že nyní už všichni vidí, že Lída Baarová je mezinárodní filmový projekt, který nemá v historii tuzemské kinematografie obdoby. Ten film udělá České republice neuvěřitelnou reklamu a jsem přesvědčen, že je naprosto zřejmé, že si plně zaslouží finanční podporu, kterou mu Fond kinematografie poskytl. Díky rozhodnutí Fondu totiž může vzniknout snímek, který má světové ambice. A to je něco, co česká filmová tvorba strašně potřebuje, a co tu zoufale chybí,“ dodává Kovarčík.

Tatiana Pauhofová (1983) – slovenská filmová a divadelní herečka, kterou diváci znají i z řady českých filmů. Členka Slovenského národního divadla. V roce 2014 byla nominována na Českého lva jako nejlepší herečka za roli Dagmar Burešové ve filmu Hořící keř.

Karl Markovics (1963) – rakouský herec, scénárista a režisér. Po celém světě ho proslavila role Salomona Sorowitsche ve filmu Stefana Ruzowitzkého Ďáblova dílna (Die Fälscher), který byl vyznamenán Oscarem pro nejlepší cizojazyčný film. Dále hrál ve filmech Grand Hotel Budapešť po boku Jude Lawa, Ralpha Fiennese, Harveyho Keitela a Adriana Brodyho, nebo ve filmu Neznámý po boku Liama Neesona a Diane Krugerové.

Gedeon Burkhard (1969) – německý herec a idol žen. Celosvětovou proslulost mu zajistil seriál Inspektor Rex, ve kterém ztvárnil roli detektiva Alexandera Brandtnera. K nezapomenutelným pak patří i jeho desátník Wilhelm Wicki z filmu Hanební pancharti od Quentina Tarantina.