The Tap Tap v Opeře získali pro sbírku JUS více než 220.000 Kč

3. prosinec 2014, 14:43
The Tap Tap v Opeře získali pro sbírku JUS více než 220.000 Kč

Letošní The Tap Tap v Opeře získal pro sbírku JUS více než 200.000 Kč, magistrát hlavního města Prahy přidá ještě 5 miliónů korun.

Již čtvrtá mikulášská v Opeře s The Tap Tap získala pro sbírku na dostavbu Jedličkova ústavu od diváků 205.656,- Kč.

Tuto částku věnovali sbírce diváci ve Státní Opeře Praha a u televizních obrazovek běhěm přímého přenosu na televizní stanici Prima Love.

Velký dík kapely The Tap Tap patří všem přispěvovatelům, stejně tak i skvělým hostům koncertu, kteří jejich úsilí podpořili. Byli to Jiří Mádl, který se zhostil moderátorské role po boku taptapáckého moderátora Ládi Angeloviče, anděl Iva Kubelková, Mikuláš Roman Zach, čertice Tereza Voříšková a hudební hosté Xindl X, Dan Bárta a lidová muzika Notičky.

Celá částka je věnována na poslední etapu dostavby Jedličkova ústavu, kde má vzniknout zcela nová budova, kam se přestěhují vzdělávací a adaptační programy pro handicapované. Realizaci poslední etapy dostavby se letos podařilo domluvit s radní pro školství paní Ludmilou Štvánovou a aktuálně probíhá výběrové řízení na architektonické zpracování celého projektu.

Bývalá radní pro školství Ludmila Štvánová uvedla během tohoto koncertu, že pro příští rok se jí podařilo na odboru školství obhájit příspěvek dalších 5 milionů korun právě na dostavbu Jedličkova ústavu a škol. Přestože tuto částku bude muset ještě schválit rada hlavního města Prahy, objevila se již na sbírkovém počítadle v přímém přenosu benefičního koncertu…

Sbírka byla odstartována přesně před jedním rokem.

Kapela The Tap Tap se již nyní těší na příští mikulášskou, která zcela jistě proběhne i příští rok a přejí všem krásné Vánoce.

Více informací na www.thetaptap.cz nebo www.tapvopere.cz