The Tap Tap letos zahráli v Glastonbury ….. jako jediní. Festival se totiž letos nekoná…

21. listopad 2018, 10:42
The Tap Tap letos zahráli v Glastonbury ….. jako jediní. Festival se totiž letos nekoná…

Kapela The Tap Tap v tuto chvíli již všechny své síly směřuje k přípravám letošního mikulášského koncertu v pražském Foru Karlín, který bude 5. prosince. Během září ale podnikli velice zajímavou cestu, ze které nyní zveřejňují svá videa. Zahráli si v Glastonbury.

Známé české kapele muzikantů s různými handicapy The Tap Tap se podařilo realizovat odvážný a hodně šílený plán.

Vzali své tři Fordy, haldu hudebních nástrojů a odcestovali do Velké Británie.

Zde v místě legendárního hudebního festivalu v Glastonbury odehráli krátké vystoupení a natočili videa pro pořadatele místní největší hudební události.

Moderátor The Tap Tap Ladislav Angelovič v jednom z nich doslova říká: 

“V roce 2018 jsme vystoupili jako jediná kapela v Glastonbury a hrozně nás to bavilo. V roce 2019 tu rádi vystoupíme jako jedni z mnoha a buďte si jistí, že to bude bavit Vás”!

“Po neúspěšném pokusu přihlásit se na festival oficiální cestou jsme se rozhodli oslovit pořadatele trochu jinak. Způsobem, který nás vlastně dost charakterizuje. Když se totiž pro něco rozhodneme, nic nás nezastaví. Jediné, co některým našim muzikantům běží trochu rychleji je čas. Proto, a protože si opravdu myslíme, že svojí muzikou dokážeme zaujmout, si dovolujeme být takhle osobní”, říká Šimon Ornest, kapelník a manažer The Tap Tap.

“Bylo to opravdu dobrodružství, v Británii jsou všechny pozemky soukromé... A tak když jsme se na místním školním hřišti začali vykládat z aut okamžitě přijela ochranka a stálo velké vysvětlování, aby je nenásledovala policie… Nakonec jsme zahráli na farmě Glastonbury Spring Water, za což moc děkujeme řediteli prodeje panu Davidu Lemovi”, dodává frontman kapely Jiří Holzmann.

Muzikanti mají radost z videí, která vznikla sestřihem cesty, závěrečného vystoupení a pozdravu pořadatelům festivalu Glastonbury.

A těší se, že jejich vzkaz zabere…

Videa najdete zde:

https://youtu.be/eJTINnSKQ5c

https://youtu.be/kWIWz_No9d8

Vstupenky na Mikulášskou s The Tap Tap jsou k dispozici v předprodejní síti Goout.net

The Tap Tap

Olympijské hry v Londýně, Moskva, Jeruzalém, Madrid, Colours of Ostrava, Rock for People, Pohoda festival, Rudolfinum, Státní opera, Národní divadlo. A nyní Muzeum hl. m. Prahy.

Za 20 let své existence se kapela The Tap Tap proměnila ze zájmového kroužku studentů s různými handicapy z Jedličkova ústavu v úspěšné profesionální hudební těleso, které toho dokázalo tolik, že se o tom většině "normálních" kapel jen zdá. Stovky odehraných koncertů, spolupráce s více než 60ti významnými osobnostmi, řada vydaných CD, desetitisíce fanoušků.

The Tap Tap ale není jen hudební skupina. Jedná se o světově unikátní fenomén práce s lidmi s handicapem. Tap Tapové bojují za práva lidí s postižením a zároveň je svým pozitivním příkladem motivují k lepším výkonům a plnohodnotnému zapojení do společnosti. Jejich cíl je jednoduchý - změnit svět. Heslo kapelníka Šimona Ornesta (které si vypůjčil od Rudolfa Jedličky) je vypovídající: Z pasivních příjemců dávek vytvořit aktivní daňové poplatníky.