Talentová show „Zlaťáci Zdravé 5“ se rozjíždí

17. leden 2014, 14:18
Talentová show „Zlaťáci Zdravé 5“ se rozjíždí

Zdravá 5 právě vyhlásila 2. ročník celorepublikové talentové show s názvem „Zlaťáci Zdravé 5“. Soutěž je určena žákům 2. stupně základních škol a dětem z dětských domovů starším 11 let, kteří soutěží ve svých kategoriích.

„Velký zájem škol o první ročník kuchařské show Zlaťáci v kuchyni nás přesvědčil o tom, že se děti rády účastní soutěží objevujících jejich talenty. V letošním ročníku se proto zaměříme nejen na kuchařské umění, ale i na umělecké vlohy a znalosti z oblasti zdravého životního stylu. Součástí trojboje Zlaťáků je totiž i vědomostní desková hra nahrazující školám dobře známý Košík plný rozumu,“ říká Judita Urbánková, členka správní rady Nadačního fondu Albert, který soutěž pořádá.

Každá škola může sestavit i více tříčlenných soutěžních týmů a zapojit se do trojboje ve foodstylingu, složení textu další sloky k písničce Zdravé 5 a vědomostí z oblasti zdravé výživy. Každý tým si zvolí svoji přezdívku a nahraje nominační příspěvky ve formě fotografií a videa na soutěžní stránku soutěže na www.zdrava5.cz/zlataci. Uzávěrka soutěžních příspěvků je 20. dubna 2014.  

Odborná porota vybere z došlých přihlášek 10 nejlepších týmů z každého regionu, které předvedou nejzajímavější výkony ve všech 3 disciplínách. Do národních finále v Praze a Brně už postupují 3 týmy v kategoriích základních škol a dětských domovů, které získají v online hlasování nejvyšší počet hlasů. Veřejné online hlasování proběhne od 1. do 14. května 2014 na webových stránkách www.zdrava5.cz/zlataci. Na výherce čekají kurzy vaření pod vedením špičkových profesionálů v oboru a další lákavé ceny.

„Zlaťáci Zdravé 5“ jsou druhou ze série talentových show Zdravé 5. Soutěž v dětech probouzí zájem o zdravé potraviny, umožňuje zkusit intenzivní spolupráci v týmu a pomáhá dětem najít vlastní umělecké talenty a podpořit jejich nadání v několika oblastech.

Více informací o projektu naleznete na www.zdrava5.cz/zlataci