Support Lesbiens v novém klipu Ocean vyjadřují emoce tancem

1. říjen 2018, 16:15
Support Lesbiens v novém klipu Ocean vyjadřují emoce tancem

V okouzlujícím prostředí barokního sálu Colloredo-Mansfeldského paláce v Praze vznikal nový videoklip Support Lesbiens. Skupina ztvárnila myšlenku aktuálního singlu Ocean, který již začíná rezonovat v českých rádiích, prostřednictvím vzrušujících pohybů tanečního páru. Nové album Glow vychází 12. října u Universal Music.

V minimalisticky pojatém videoklipu režiséra Ondřeje Urbance se snoubí vášeň, umělecké cítění i čistá energie z hudby. Tanečníci Tess Lojkásková a Bret Blair se do svých rolí vžili s maximálním zápalem, výsledná emoce proto evokuje nekonečný oceán, který svou silou pohlcuje vše v okolí. Ladnost pohybů ústředního páru obzvlášť vyniká s využitím zpomalených záběrů.

„Oceán vnímáme jako synonymum síly, pokory, vznešenosti i klidu. Všechny tyto atributy jsme se snažili promítnout do stejnojmenné skladby, jež je pro nás srdeční záležitostí,“ říká zpěvák Dušan Marko. Píseň se na konci srpna objevila v playlistech českých rádií a už pronikla mezi dvacet nejhranějších domácích skladeb.

„'Úplně mě mrazí' řekl bubeník Radek, když uviděl právě nahrané záběry tanečníků na malé obrazovce od ostřiče. Okouzlující prostory Colloredo-Mansfeldského paláce a bezchybné ztvárnění muziky skrz tanec vzaly každému dech. Všechno to společne splynulo v jeden pulsující obraz k písni Ocean přesně tak, jak jsme si představovali,“ neskrývá Marko nadšení z výsledku.

Spolupráci s kapelou si pochvaluje také režisér Ondřej Urbanec, který pro ni natočil již třetí videoklip. „Nádherný prostor barokního sálu Colloredo-Mansfeldského paláce jsem měl už dlouho v oku, jelikož jsem se tam ženil. S tanečníky jsem spolupracoval už v minulosti, takže jsme měli od začátku jasnou představu, jak by choreografie měla vypadat. Se Supporty jsem na klipu pracoval už potřetí. Mám pokaždé radost, když se s klukama kreativně potkáme nad nějakým projektem,“ říká.

Skladba Ocean bude součástí nového alba Support Lesbiens s názvem Glow. Půjde o první desku, na které se pěvecké úlohy zhostí Dušan Marko, který si nechává říkat Marco. V sestavě loni nahradil předchozího frontmana Czendu Urbánka. „Název Glow neboli Záře vyplynul zcela přirozeně.  Každá z jedenácti písní září jinou barvou, energií a emocí,“ láká zpěvák, který je také autorem všech deseti anglických textů na albu. Jediný čestý text přihodil Xindl X, který napsal slova pro píseň Hazardér. Fanoušci už kromě aktuálního Ocean znají i singly Movin' On a Brighter Day.

http://www.youtube.com/watch?v=JqYT0pGKX8Q