Struny dětem zaplní o víkendu Divadlo Minor. Na děti čekají koncerty a hudební, pohybové i výtvarné dílny

16. říjen 2014, 17:04
Struny dětem zaplní o víkendu Divadlo Minor. Na děti čekají koncerty a hudební, pohybové i výtvarné dílny

Brány do pestrého světa hudby, pohybu a nekonečné dětské fantazie otevřou tento víkend od 17. až 19. října malým i velkým návštěvníkům již po páté Struny dětem.

Divadlo Minor se opět stane místem, kde na zvídavé děti i jejich hravé rodiče čekají žánrově rozmanité koncerty, ale i další hudební, výtvarné, pohybové a jiné kreativní aktivity ve společnosti předních osobností domácí umělecké scény. Rodinné výpravy se mohou těšit například na legendární Spirituál Kvintet, oslnivé africké a brazilské rytmy, Hu(d)bohraní v podání vynikajícího beatboxera evropského formátu Ondřeje Havlíka aka En.dru, oblíbenou Vltavu, bláznivé Příhody kluka BomBarďáka v interaktivním koncertu či kapelu Skety.

Struny dětem opět zaplní každý kout Divadla Minor: hlavní program v jeho prostorách doplní nepřetržitá řada workshopů, dílniček a dalších aktivit, kde se děti seznámí s různými výtvarnými i řemeslnými technikami, z nichž si odnesou své osobní trofeje. Naše přední autorka komiksů Lucie Lomová ukáže, jak se z jednoduchých obrázků rodí příběhy, s Přírodovědci nahlédnou do tajemného světa pod mikroskopem a zkusí si vyrobit parfém, dozví se, jak se vymýšlí hry do mobilních telefonů nebo se naučí, jak s pomocí tvořivosti a špetky fantazie vdechnout život papíru, drátkům, provázkům a dalším zdánlivě nepotřebným věcem.

Jednotlivé programové části jsou rozděleny podle věkových kategorií od čtyř, od sedmi a od deseti let. Ti nejmladší se mohou koncertů zúčastnit na klíně. Více informací a vstupenky na www.strunypodzimu.cz.