Střídačka Na Výstavišti má nabité jaro i léto

1. duben 2023, 21:22
Střídačka Na Výstavišti má nabité jaro i léto

Střídačka v Malé sportovní hale na pražském Výstavišti je místo zaslíbené pro zábavu a setkávání přátel všech generací. Určena je ale zejména dětem, na které tady celoročně čeká nabitý program. Velké oblibě se těší třeba odpolední kurzy, kdy mohou děti školou povinné trávit čas po škole s novými i starými kamarády, ponořit se do nejrůznějších kroužků a vybrat si zábavu dle svého gusta. Cirk La Putyka Akademie, 3D tisk a vynálezy nebo Manga, výběr je široký a odpolední kroužky jsou otevřeny po celý rok kromě prázdnin.

Střídačka však nabízí i řadu workshopů pro celou rodinu i jednotlivce, cvičení pro seniory, příměstské tábory a spoustu dalších aktivit, kde se mohou návštěvníci pobavit, načerpat nové znalosti, anebo jen jednoduše nebýt sami, a to bez rozdílu věku. Workshopy a přednášky spolupořádá s týmem Výstaviště řada odborníků a milovníků řemesel, aby byly dýchánky na Střídačce nejen maximálně zábavné, ale i efektivní.

„Příměstské tábory na Výstavišti jsou myslím výjimečné svou pestrostí. Děti u nás zažijí dobrodružství při hledání klíčů k tajemnému pokladu, naučí se nové výtvarné techniky, potkají se s robotickým psem, nebo si třeba zkusí, jaké to je nahrávat písničku v profesionálním studiu. Naučit se ale můžou i základy akrobacie a spoustu dalšího. Letos pořádáme tábory třetím rokem a je skutečně velká radost sledovat, jak se k nám dětí z minulých let opakovaně vrací. Letos jsme také přidali dva nové tábory – hudební a cirkusový, a ty jsou již teď skoro vyprodány, což je pro nás silný ukazatel v tom, co dává největší smysl, v čem pokračovat a co dětem nabídnout do dalších ročníků ve větší míře,“ doplňuje Tereza Baranijaková z programového oddělení Střídačky a autorka vybraných workshopů.

A na co se třeba můžete těšit v nejbližších dnech a týdnech.

Workshop akvarelu

Malujete rádi, nebo chcete s malbou začít? Přijďte na náš výtvarný workshop a seznamte se s akvarelem od základů. Ale pozor, tohle nebude jen tak nějaká hodina výtvarky podle školních osnovJ.

Harmonogram workshopu

  • úvod do akvarelu všeobecně, ukázky na živo různých stylů a možností tohoto média
  • krátká historie akvarelu
  • pomůcky pro akvarel – typy akvarelových barev s možností jejich vyzkoušení, štětce a správný papír na akvarel, kde nakoupit a jaké značky
  • základy míchání vlastních odstínů, teorie barev v akvarelu
  • tvorba vlastního vzorníku
  • vlastní malba akvarelu na různé druhy papíru
  • konzultace

Workshopem vás provede ilustrátorka a animátorka Pavla Šnajdarová. S sebou si nemusíte přinést nic kromě oblečení, které vám nebude líto ušpinit. Všechen materiál je v ceně workshopu. Maximální počet účastníků je 14. Workshop je vhodný pro všechny malé i velké zájemce, doporučený věk od 6 let.

Těšíme se na vás 15.4. 2023 na Střídačce, vstupné 999 Kč v předprodeji, na místě 1099 Kč (hotově, kartou). Vstupenky zakoupíte: https://goout.net/cs/workshop-akvarelu/szxpdhv/

Tvořivá hlína

Přijďte některou neděli na Střídačku a dejte hlíně užitečný tvar, třeba jen pro skvělý pocit dát si doma kytku do vázy vlastní výroby nebo darovat vlastnoručně vyrobený originální hrníček. Na workshopu budeme vyrábět vlastní designové nádoby, vázy, talíře, misky. Hliněné polotovary budeme po vysušení horkým vzduchem dále zpracovávat a dekorovat. Všechny hotové vypálené výtvory si budete moci hned odnést domů.

Materiál je v ceně vstupného, s sebou si přineste pouze oblečení, které vám není líto zašpinit, popřípadě sváču. Workshop je pro všechny od 6 do 99 let (děti do 12 let v doprovodu rodičů). Doporučujeme koupit vstupenky v předprodeji, ať máte jistotu, že se na workshop vejdete. Kapacita je 18 osob.

Těšíme se na vás vždy v neděli: 23. dubna, 28. května, 11. června od 10.00 do 14.00 hodin, vstupné 899 Kč v předprodeji, na místě 990 Kč (hotově, kartou). Vstupenky zakoupíte: https://goout.net/cs/tvoriva-hlina/ezapjog/?fetchFresh=true

Příměstské tábory na Střídačce

Tvořit, sportovat, notovat, vymyslet perpetuum mobile, potkat nové kamarády a hlavně – prožít báječné prázdniny, i když zrovna nebudete u moře? Jde to! A dokonce v Praze, protož Střídačka na Výstavišti žije po celé léto a zabaví děti různých věkových kategorií i zaměření. Vybírat z pestré nabídky můžete v klidu z pohodlí domova na webu Výstaviště, a to nejen co se týče zaměření tábora, ale také termínu. Dobrodružný, výtvarný, všesportovní, cirkusový, fotografický nebo inline? A co teprve když máte doma malého hudebníka nebo budoucího inženýra! Proto se nežinýrujte a vybírejte, na Střídačce se postaráme o všechna dítka bez rozdílu. Nám bude ke štěstí na oplátku stačit jen ochotna odložit mobilyJ a vrhnout se do obyčejných radostí s kamarády na Střídačce, kde se postaráme nejen o prima zábavu, ale samozřejmě i hladová bříška a pitný režim. Tábory jsou určeny pro děti od 5 do 12 let.

https://www.navystavisti.cz/primestske-tabory/

 

 

Všechny akce Střídačky najdete zde: https://navystavisti.cz/program