Střelecký ostrov ožije celoprázdninovým festivalem Letňák!

5. červen 2014, 10:31
Střelecký ostrov ožije celoprázdninovým festivalem Letňák!

Střelecký ostrov získal díky náročné revitalizaci novou a velmi přívětivou tvář, a to doslova pro všechny generace. Pomyslnou třešničkou na dortu by pak chtěl být festival Letňák – léto pro Pražany, který během následujících měsíců nabídne návštěvníkům ostrova pestrou směs hudby, divadla, výstav a dalších aktivit, z nichž si určitě vyberou děti, mladí lidé i ti dříve narození. Více než symbolicky vše odstartovala vydařená nedělní akce Den D – den dětí a jejich prarodičů, kterou uspořádaly Malostranská beseda a Městská část Praha 1.

„Revitalizace Střeleckého ostrova, zkomplikovaná navíc loňskými povodněmi, byla po všech stránkách velmi náročná, ale nakonec se – ke spokojenosti nás všech – povedla. Jsem velmi rád, že se podařilo občanům vrátit v podstatně lepší podobě jejich oblíbené místo, které navíc začíná žít kvalitními aktivitami, důstojnými tohoto místa. Věřím, že festival Letňák a akce pořádané v jeho rámci naší městskou částí návštěvníky přilákají i uspokojí a přispějí tak k příjemnému létu,“ řekl starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který se Dne D zúčastnil.

Kdo se stejně jako starosta Oldřich Lomecký a člen Rady MČ Praha 1 Pavol Škrak rozhodl strávit hezkou neděli na Střeleckém ostrově, určitě nelitoval. Na své si přišli jak milovníci kvalitní hudby nebo historie, tak i ti, kteří vyhledávají hry a výhry. K tomu všemu se navíc podávalo chutné občerstvení.
Vedle skupiny BY-PASS Jazz Band, která zahrála, a skupiny historického šermu Mercenarius, která zašermovala, dorazil i sympatický klaun. Velký zájem byl i o deskovou hru CoolWood a další hry a soutěže.

Dnem D to ale neskončilo, naopak: den pro děti a jejich prarodiče vše náležitě odstartoval, přesněji – zahájil festival Letňák.
„V jeho rámci se budou každou neděli konat hudební setkání s názvem Pohodové melodie pro starší a pokročilé, na která všechny příznivce příjemných písní srdečně zvu,“ přidal své pozvání radní Pavol Škrak.

Zaškrtněte si tedy ve svých kalendářích následující letní neděle. Určitě minimálně 8., 15., 22. a 29. červen a k tomu ještě 6. červenec. V tyto dny se vždy od 14 hodin můžete těšit na pohodové melodie střídavě v podání DS Bohnice, orchestru JUNIOR a Modré Synkopy. Vstup bude ZDARMA!

Další informace a postupně aktualizovaný program: www.letnak.cz