STO ZVÍŘAT slaví 25 let a představují nový videoklip Struny podzimu

18. březen 2015, 15:50
STO ZVÍŘAT slaví 25 let a představují nový videoklip Struny podzimu

V roce 2015 kapela STO ZVÍŘAT slaví 25 let existence. Zvířata vznikla na začátku 90. let na troskách studentského rock and roll bandu jako reakce na anglickou vlnu ska, prezentovanou kapelami jako Madness, Specials nebo Selecter.

Od té doby ušla v rámci žánrů dlouhou cestu lemovanou rocksteady, reggae, swingem i rockem. Kapela má za sebou více jak 1800 koncertů a festivalů a to nejen v Čechách, ale i ve Spojených státech, Francii, Německu, Švýcarsku a Slovensku. Vrcholem letošních oslav bude koncert ve Velkém sále pražské Lucerny, kde 22. října STO ZVÍŘAT pokřtí nové album. Píseň STRUNY PODZIMU (hudba: Jan Kalina, text: Tomáš Belko) je první ochutnávkou tohoto připravovaného alba a jedná se o typicky "zvířecí" svižnou tragikomicko-hořkosladkou skladbu. Videoklip k této písničce vznikl v režii Jana Kaliny, u kamer a fotografických aparátů stáli Jan Šobr a Martin Juha, kromě kompletní aktuální devítičlenné zvířecí sestavy se v roli Petra Iljiče Čajkovského blýsknul zvukař kapely Roman Dodo Doležal.

Nové album by mělo vyjít 1. září tohoto roku u nezávislého labelu 100PROmotion a jeho název kapela zatím úzkostlivě tají...

www.stozvirat.cz

STO ZVIRAT Struny podzimu