Spolek Kašpar se těší na novou sezónu

23. srpen 2021, 13:00
Spolek Kašpar se těší na novou sezónu

Prázdniny končí a s nimi i sezóna tvrdě poznamenaná lockdownem. Všichni doufáme, že po dvou letech začíná sezóna nová, kdy bude již vše při starém a budeme moci pravidelně hrát.

V roce 2019/2020 Kašpar slavil 30 let od svého vzniku, ale bohužel k plánovaných událostem nedošlo a ani minulou sezónu to nebylo lepší. K oslavám se již oficiálně vracet nebudeme, ale připravili jsme vše, co jsme slibovali, takže bude z čeho vybírat.

celetna1

Diváci se tak mohou těšit jak na stálice našeho repertoáru, tak samozřejmě na premiéry, které jsme nazkoušeli, oficiálně odpremiérovali za zavřenými dveřmi a zatím hráli jen kondičně. Jsou to následující tituly - KRÁSKA Z LEENANE Martina McDonagha v režii Jakuba Špalka, TERASA Jeana-Clauda Carriéra v režii Filipa Nuckollse a hra VINCENC Torbena Bettse v režii Pavla Lagnera. Krásku z Leenane a Vincence uvádíme na naší komorní scéně v Klubovně v Jindřišské ulici. Terasu s Petrou Špalkovou a Miloslavem Tichým v hlavních rolích, bude možno navštívit v Divadle v Celetné. Veřejnou premiéru si 9. září odbude další chystaný McDonaghův titul LEBKA Z CONNEMARY  v režii Jakuba Špalka. Uvedením tohoto titulu budou diváci moci v Kašparu vidět celou Leenanskou trilogii (Kráska z Leenane, Lebka z Connemary a Osiřelý západ).

celetna2

Těšíme se na vás v Divadle v Celetné a v Klubovně v Jindřišské ulici!

www.divadlovceletne.cz

Foto: © Martin Svoboda, Daniel Hušták

celetna3