SIGNÁLní stopa v Amsterdamu

30. prosinec 2014, 10:01
SIGNÁLní stopa v Amsterdamu

Festival světla SIGNAL se zatím držel jen na území České republiky. Od 11. prosince ale oslňuje i za hranicemi, a to prostřednictvím čtyřmetrové světelné sochy nazvané SPEEDERMAN. Kam přesně se dílo českého umělce Davida Černého vydalo?

SPEEDERMAN se usídlil v Amsterdamu, kde je součástí tamního festivalu světla. Pokud jste tedy propásli jeho pražskou štaci, můžete za ním (a za dalším světelným uměním) vyrazit do Nizozemí. Anebo si počkejte do února, kdy se SPEEDERMAN vrátí zpátky domů a podívá se do Plzně. Evropské hlavní město kultury totiž dostane pár signálních vylepšení a SPEEDERMAN bude jedním z nich!

SIGNAL bojuje o cenu pro Nejlepší nový evropský festival

Loňská premiéra SIGNAL festivalu slavila velký úspěch, letošní druhý ročník ale překonal veškerá očekávání. Do ulic Prahy vyrazilo neuvěřitelných 463 000 lidí a vedle diváků festival ocenil i zahraniční tisk. Italský novinář Marco Fiocchi dokonce napsal, že: „Tančící dům a SIGNAL festival dokazují, že má Praha přes svou bohatou historii mladou duši.“ A ještě větší poctou je pro nás zápolení o přízvisko Nejlepší nový evropský festival, které vyvrcholí v půlce ledna. Na SIGNÁLní vlně zkrátka vůbec neujíždíme sami. A právě to nás při přípravách třetího ročníku motivuje nejvíc!