S Wohnouty až na konec světa - nový videoklip Trrrabant

12. březen 2014, 16:11
S Wohnouty až na konec světa - nový videoklip Trrrabant

Kapela Wohnout pouští do světa písničku Trrrabant inspirovanou bláznivými cestami žlutých trabantů napříč kontinenty. Jestli se nějaká kapela hodí k cestovatelským projektům Dana Přibáně, který se svými bakelitovými zázraky projel Asii, Afriku a naposledy Jižní Ameriku, je to Wohnout. Nemůžete se brát úplně vážně, když se vydáte do světa autem, se kterým většina lidí nechce jet ani na nákup. A nemůžete se brát úplně vážně, když k takovým cestám napíšete písničku.

 Celé to vzniklo vlastně náhodou “Prostě nás kdesi na nekonečné silnici číslo 3 vedoucí z nejjižnějšího města světa Ushuai do Buenos Aires napadlo, že by bylo skvělé mít o našich cestách písničku.“ vysvětlujeDan“ Zamysleli jsme se, která kapela by se k tomu našemu cestování nejvíc hodila a Wohnout byla jasná volba. Našli jsme benzínku s internetem a klukům odněkud z Argentinských pamp napsali.  Nic moc jsme si od toho neslibovali. Druhý den, o pár set kilometrů dál, jsme k našemu obrovskému údivu četli, že do toho jdou“

Kapela byla tou dobou na cestách po Kubě a Indii a z téhle mezikontinentální komunikace vzešla písnička Trrrabant, která vyráží do světa spolu s filmovou roadmovie o trabantí cestě přes Jižní Ameriku „Trabantem až na konec světa“, která má premiéru 13. března. 

Jako předvoj vyráží do světa videoklip, za nímž stojí stejný tým jako za samotným filmem, ve kterém ve třech minutách projedete s trabanty a Wohnouty Jižní Amerikou odshora až dolů.

"Cestu žlutejch trabantů sledujeme už delší dobu, jelikož taky rádi cestujeme. Když jsme si plácli na spolupráci, pro inspiraci jsme nešli daleko. Stačilo si představit typické brblání dvoutaktního trabantího motoru a písnička byla na světě" , komentuje song Honza Homola.

Trrrabant