S modrou po zelené – objevujte pěšky turistické krásy Česka a vyhrajte atraktivní ceny

26. duben 2023, 22:11
S modrou po zelené – objevujte pěšky turistické krásy Česka a vyhrajte atraktivní ceny

Češi jsou národem vášnivých pěších turistů. A to jedinečnými! Věděli jste, že je v České republice v současnosti téměř 50 000 kilometrů pěších tras označených pásovou značkou – bílá, barva uprostřed (červená, zelená, modrá nebo žlutá – podle typu trasy) a bílá pod? Za tento světový unikát vděčíme Klubu českých turistů, který byl založen už před 135 lety a v současnosti má 30 000 členů. Dodnes si drží tradici a značí trasy. Pobyt a chození v přírodě se těší všeobecnému nárůstu popularity a přitahuje i stále mladší generace, spojuje rodiny i přátele. Toulkami po horách či v lesech nebo turistickými výlety si kompenzujeme rychlost doby, nadbytečný stres i sedavé zaměstnání a všeobecný stereotyp. Zároveň hledáme nové výzvy a inspiraci. Poznáváme díky nim atraktivní turistické lokace a v rámci tzv. ekoterapie čerpáme z přírody i duševní pohodu, klid a energii. Díky řadě aplikacím a sociálním sítím, je dnes velmi jednoduché se inspirovat a vyrazit na zábavný zajímavý výlet. Ať už do opuštěných tichých míst nebo naopak na výlet spojený např. s návštěvou doporučených gurmánských míst či turistickými zajímavostmi pro celou rodinu. Navíc pokud budete mít správné oblečení, žádné počasí výlet váš pěší výlet nezkazí. Zatraktivnit ho naopak může i soutěžní výzva S modrou po zelené.

Hlavní výhrou je kompletní vybavení značky Columbia v podobě bundy, trička, mikiny, kalhot a bot v hodnotě 9 999 Kč. Tu získají 3 výherci, kteří budou po ukončení akce slosováni z 30 soutěžících s nejvyšším počtem nachozených kilometrů k 31.5. 2023

Všichni soutěžící se také automaticky účastní týdenní výzvy, ve které každý týden ten, kdo od pondělí do neděle nachodí nejvíce kilometrů, získává bundu Columbia v hodnotě 4 000 Kč. Týdenní výzvu lze však vyhrát pouze jednou.

Odměna ale čeká na každého účastníka soutěže S modrou po zelené. Všichni, kdo v rámci výzvy nachodí alespoň 10 km, získávají 10% slevu na nákup vybavení Columbia ve vybraných e-shopech.  

Soutěžní výzvy S modrou po zelené se může zúčastnit každý ve věku od 15 let s doručovací adresou na území ČR a SR. Do soutěže se započítávají i kilometry nachozené na výletech a trecích mimo ČR. Soutěž probíhá od dubna do 31.5.2023.

Na www.smodroupozelene.cz jsou k dispozici veškeré informace a účastníci zde mohou sledovat, jak to šlape ostatním (průběžné výsledky jsou aktualizovány každý den) nebo získat tipy na atraktivní výletní turistické okruhy. V aplikaci Mapy.cz si pak mohou svůj výlet detailně naplánovat a získat přehled o zajímavých pamětihodnostech či turistických lokacích, možnostech občerstvení atd. Vybrat si trasu, připravit a nasdílet svůj plán s přáteli a parťáky na treku nebo výletu.

Na facebookovém profilu Mapy.cz pak bude 1. května vyhlášena ještě speciální doplňující výzva Kreslení Stopařem. Cílem bude nakreslit zajímavý tvar na mapu prostřednictvím vlastní chůze. Funkce Stopař v aplikaci Mapy.cz dokáže zaznamenanou trasu vykreslit nad mapou. Tím se otvírají možnosti pro umělecká díla soutěžících. Tři nejhezčí nachozené trasy budou odměněny vybavením značky Columbia v hodnotě 7 000 Kč. Soutěžit se bude formou komentářů pod příspěvkem na profilu Mapy.cz, kam uživatelé mohou nahrát své výtvory.

Aplikace Mapy.cz připravila ve spolupráci s outdoorovou značkou Columbia interaktivní soutěžní projekt S modrou po zelené, který je určený všem, kdo rádi chodí na výlety a objevují krásy Česka. Účastníci této turistické výzvy s aplikací Mapy.cz mohou vyhrát špičkové outdoorové oblečení a obuv značky Columbia Sportswear. Stačí se jednoduše zaregistrovat na www.smodroupozelene.cz, stáhnout si mobilní aplikaci Mapy.cz a v ní si pak zapnout vždy, když vyrazí na výlet, funkci Stopař, která bude trasu a nachozené kilometry zaznamenávat. Na konci každého výletu je potřeba aktivitu v této funkci uložit a Stopaře vypnout. Nachozené kilometry se tak registrovaným načtou a započítají do soutěže. Cílem výzvy je nachodit do 31.5.2023 S modrou po zelené co nejvíce kilometrů. Zatím účastníci v rámci projektu ušli za necelý měsíc celkem přes 38 000 km.

A na co se můžete těšit? Kromě společných zážitků z krásných výletů můžete získat i atraktivní ceny.