Rybaření od června do srpna – jak se na něj připravit

27. květen 2022, 6:34

16. červen je magickým datem pro rybáře, kteří milují adrenalin. Začíná totiž sezona dravců. Abyste si jejich zdolávání užívali po celé léto, připravte se na to. V každém měsíci je chytání trochu jiné. Mění se teploty i chování ryb.

lov dravcu 1

V červnu začíná doba rybářských výprav

15. června končí doba hájení štik, candátů, sumců, bolenů a okounů. Ryby nejsou po zimě tak opatrné a dobře přijímají potravu. Vsaďte na provokativní umělé nástrahy – s výběrem těch pravých vám poradí zkušení rybáři z Chyť a pusť.

Červenec přeje bivakování

V červenci si užijete lov štik, které jsou velmi dravé a jdou po červených nástrahách. Sumce z širokého okolí přilákáte pomocí vábničky. Teplé večery svádí k nočnímu lovu, bivakování a vícedenním výpravám. Pár dní na rybách je nezapomenutelný zážitek, dopřejte si ho alespoň jednou za sezonu. Než vyrazíte s bivakem k vodě, seznamte se s pravidly nočního rybolovu.

lov dravcu 2 

V srpnových vedrech jděte na sumce

Když je vedro, ryby žerou méně, proto si přivstaňte, nebo lovte večer, až se ochladí. Přes den se vydejte na sumce, ti s vysokými teplotami problém nemají. Využijte toho, že je voda teplá, oblékněte si prsačky a vydejte se do míst, kam se z břehu nedostanete.

Podobných rad je mnoho, další info o tom, jak se připravit na sezonu dravců, najdete v článku na blogu Chyť a pusť – největším obchodu s rybářskými potřebami v ČR.