Rakouský ples – elegance, skvělá zábava a jedinečná atmosféra

13. listopad 2022, 22:18

Kam na ples? To je otázka, kterou si mnoho z nás během podzimních měsíců klade. Konečně je tady doba, kdy si pražskou plesovou sezonu budeme moci užít tak, jak jsme byli zvyklí. Krásných plesů se v Praze koná řada, ovšem vrchol plesové sezóny je jen jeden a tím je Rakouský ples v reprezentačních prostorách Paláce Žofín. Konat se bude 20. ledna 2023 a to již po jednadvacáté.

Rakousky ples_1

Rakouský ples navazuje na věhlasnou tradici vídeňských plesů a do Prahy každoročně přináší kousek vídeňské plesové atmosféry. Jsou při něm dodržovány vídeňské plesové tradice, jakými je velkolepé slavnostní zahájení včetně předtančení mladých párů, zahájení tance tradiční výzvou „Alles Walzer!“ anebo půlnoční čtverylka vedená vídeňským tančením mistrem. Samozřejmostí je i malý dárek pro každou dámu, tradiční „Damenspende“. O tu pravou taneční atmosféru se každoročně stará Český národní symfonický orchestr, Orchestr Josefa Hlavsy, skvělý DJ Adam Nedvídek a samozřejmě hvězdy večera. Těmi příštími budou Monika Absolonová, Jan Smigmator a pianista Mário Bihári. Populárním prvkem Rakouského plesu jsou také „taxi tanečníci“, kteří jsou k dispozici všem dámám, ať už přijdou na ples bez partnera anebo chtějí svému partnerovi dopřát chvíli oddechu. Vedle jedinečného programu jsou pro hosty připraveny i skvělé vídeňské speciality a výběr z těch nejlepších rakouských vín.

Rakousky ples 2

Jedinečnost Rakouského plesu dokládá nejen podpora města Vídně, ale především dlouholetá záštita Dr. Alexandera Van der Bellena, spolkového Prezidenta Rakouské republiky.

Rakousky ples_13

Rakouský ples je zkrátka třeba zažít!

Své vstupenky si můžete zarezervovat zde:

VSTUPENKY NA RAKOUSKÝ PLES

Rakousky ples_12