Ráj na zemi i na nebi

19. květen 2014, 11:56
Ráj na zemi i na nebi

BalonCentrum Břestek – zážitky všeho druhu, dokonce i mezi nebem a zemí. Dokáží tady poznat, co si přejeme, i když mi to ještě ani netušíme.

Jak chceme trávit náš volný čas? Chceme si vyjet do přírody, poklábosit s přítelkyní u dobré kávy, s kamarádem zajít na jedno, nechat si děti zaskotačit a přitom si s  manželem povyprávět a dát si dobrou polévku.

Chceme vytáhnout v neděli rodiče někam na procházku, oplatit jim výlety, které s námi podnikali, když jsme byli malí. Grilovat si na terase, protože v činžáku ji nemáme.  Možná vyrazit s partou z práce. Udělat si hezkou sobotu s několika rodinami, které mají podobně staré děti jako my, ale tentokrát už jinde, než u nás na zahradě.

Často chceme prožít něco mimořádného, občas chceme prožít něco obyčejného a o to milejšího. Jednou za čas toužíme prožít romantiku, a někdy si přejeme připravit společný hezký zážitek pro naše blízké.

To všechno nabízí BalonCentrum Břestek. Doslova nás tady povznesou nad starosti všedních dnů. V koši horkovzdušného balónu dostaneme nad našimi životy nadhled a naše problémy budou menší a tak nějak vzdálenější.

Není důležité, jestli se vznášíte při vyhlídkovém letu v balónu nad Buchlovem, zdoláváte terén na kole uprostřed horské krajiny Chřibů, procházíte se malebným prostředím zdejších vinohradů, nebo s kočárkem se všemi generacemi Vaší rodiny poklidně putujete jednou z mnoha turistických stezek, například na Velehrad. Důležití jste Vy, Vaše dobrá nálada a to, jak si dokážete vychutnat zdejší možnosti.

Majitel a pilot společnosti Balony EU Libor Staňa na zdejších Chabaních žije a má to tady opravdu rád. Jeho typy na výlet jsou zasvěcené, přesné a Vy návštěvníci říkáte, že i nevyčerpatelné. Pošle Vás podívat se na 1km vzdálený chráněný druh vzácného Sekvojovce Obrovského. Povypráví příběh a ukáže kudy si půlhodinky vyšlápnout na Břesteckou skálu. Když si vaše děti opatrně přes okraj koše horkovzdušného balónu prohlédnou majestátný hrad Buchlov a pohádkový zámek v Buchlovicích, určitě se tam s nimi příští den budete muset vydat pěšky. Protože přece to místo, kde se natočilo tolik pohádek, je potřeba vidět zblízka. Babička bude zvědavá na Baziliku Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje, děda si dopřeje návštěvu Archeoskanzenu na Modré. Pozor na tatínka, aby se nerozdováděl a neuletěl až bůhvíkam, nejen v naší republice. Ale třeba na Slovensko, nebo přes Alpy do Benátek, zkrátka za hranice všedních dnů. I to se v BalonCentru děje.

Můžete přijet jen na jeden den, ale nebude se Vám chtít odsud. Zázemí Balon Centra je podmanivé. Kuchyně lahodná, peřiny měkoučké. Těžko se budete rozhodovat pro spaní na půdě nebo v mezonetovém pokoji. Ve srubu je to přeci všude tak lákavé. Voní tu dřevo… a gril! Při večeři na terase můžete sledovat večerní start balónu. Budete překvapení jaký rituální tanec nafouknutí balónu, zvednutí koše a stoupání k temné obloze, je. Honem zahnat děti do postelí, poslední sklenička něčeho pro dospělé a na kutě, protože ráno odlítáte Vy!  Ať se zase někdo jiný může pokochat, jak se zvedá Váš balón, tentokrát do ranního slunce.

Piloti Balónů EU jsou zkušení profíci. Mají víc než něco nalétáno, pilotují technicky perfektní balóny a jsou zaštítěny jedním z největších a nejvybavenějších letišť horkovzdušných balónů v Evropě. Když si budete přát, vezmou do koše i kuchaře a servírku, vystrojí pro Vás nebeskou hostinu. K dispozici mají 10 balónů s různými kapacitami, takže se do některých vejde i oddávající a můžete se vdát či oženit. Kde jinde než tak blízko bohu by Vám to mělo vyjít.

Na rozdíl od balónu, není Srub nafukovací a vejde se do něj 28 postelí a 55 strávníků. Ale od letošního léta se stele i na přilehlé louce. Můžete přijet s obytným vozem, s přívěsem i stanem. Je jenom na Vás co si přejete, v BalónCentru Břestek to umí vyplnit.

BALONY.EU