První prosincový den zahájí Alexandrovci své historicky první vánoční turné v České republice

26. listopad 2013, 8:29
První prosincový den zahájí Alexandrovci své historicky první vánoční turné v České republice

Jako exkluzivní host s Alexandrovci vystoupí rockový zpěvák Petr Kolář.

Pro Petra Koláře turné s Alexandrovci  nebude premiérou. Se souborem vystoupil již dříve, na turné v roce 2009.

„Těším se na setkání s dobrou partou muzikantů, užijeme si krásnou předvánoční atmosféru“ říká k blížícímu se začátku vánočního turné Alexandrovců Petr Kolář.

Dramaturgie koncertů je přizpůsobena vánoční tématice. Sváteční repertoár do svých programů zařadili jak hosté Alexandrovců Petr Kolář a Eva Urbanová, tak samotný soubor. Kromě všeobecně známých skladeb, bez kterých se žádné vystoupení souboru již neobejde, například skladba Kalinka, se diváci mohou těšit na sborové podání klasických vánočních skladeb Tichá noc, Vyrostla v lese jedlička, Bílé Vánoce či Rolničky.

Od 1. do 9. prosince navštíví Alexandrovci,  Petr Kolář a druhý český host, excelentní opěrní pěvkyně Eva Urbanová, pět českých měst. Jako první uvidí diváci vánoční koncert v Praze 1. 12. v Tip Sport Areně a to hned dvakrát, od 15:00 a od 20:00 hod. Pražský vánoční koncert navíc obohatí přítomnost budapešťského symfonického orchestru Sto cikánských houslí. Další zastávkou bude koncert 3. 12. v ostravské ČEZ aréně.  7.12. Alexandrovci odehrají druhý vánoční koncert na Moravě, a to v brněnské Kajot Areně, kde organizátoři pro velký zájem diváků přidali druhý, odpolední koncert od 15:00 hod. Den po té se soubor opět vrací do Čech, konkrétně 8.12. na koncert do Českých Budějovic , kde zahrají v Budvar Aréně a závěrečný vánoční koncert odehrají v pardubické ČEZ Areně 9.12., kde série vánočních koncertů skončí.

Zastávky turné jsou:

1.12. – Praha Tip Sport Arena - od 15:00 a 20:00 hod
3.12. – Ostrava ČEZ Arena
7.12. – Brno - Kajot Arena od 15:00 a 20:00 hod
8.12. -  České Budějovice - Budvar Arena
9.12. – Pardubice - ČEZ Arena

Předprodej vstupenek v sítích www.ticketpro.cz a www.ticketportal.cz  v sedmi cenových kategoriích od 350,- Kč