Prožijte noc v ráji: s vůní sena a magických bylinek

4. červen 2015, 11:48
Prožijte noc v ráji: s vůní sena a magických bylinek

Bystřice nad Pernštejnem – Legendy praví, že je to noc jako stvořená pro dávnou magii. Jen co slunce večer 20. června sklouzne za roubené štíty horáckých dřevěnic, promění se nově otevřené centrum Eden v ráj plný nadpřirozených zážitků. Z opojného snu noci svatojánské vás probudí až nezaměnitelná vůně sena a bohaté snídaně – Eden zůstane otevřen po celou noc.

V duchu svatojánských tradic se ponese celý víkend, pro návštěvníky je kromě stálých atrakcí přichystaný bohatý program spojený s oslavou slunovratu. Vše se ponese ve znamení ohně - odvěkého symbolu slunce a znovuzrození. 

Pohádkový program pro malé skřítky a světlušky

Vyčarujte si kouzelný večer ve dvou a zároveň dopřejte špetku magie i svým dětem - zajistíme pro ně hlídání doplněné o spoustu nevšedních zážitků. Přes den mohou v Edenu potkat své oblíbené pohádkové postavy, zahrát si šifrovací hru, večer je čeká tajemná procházka v lampiónovém průvodu a čtení pohádek před spaním. Rodiče si tak mohou oddechnout od malých neposedů a vychutnat si tu nejmagičtější noc v roce.

Noc s nádechem shakespearovské romantiky i keltských rituálů

Ke slunovratu dnes již neodmyslitelně patří hra Williama Shakespeara Sen noci svatojánské, která vypráví úsměvný příběh o lásce, vášni i žárlivosti. Zhlédnutí divadelní i filmové verze této nesmrtelné komedie vám zpříjemní doušek osvěžujícího svatojánského piva z místního pivovaru nebo některého z dalších speciálních nápojů. Možná pak naberete odvahu a za doprovodu živelných keltských melodií se odhodláte přeskočit svatojánskou vatru nebo se projdete po žhavých uhlících. Již pohané věřili v očistnou moc ohně, a přesně takový charakter mají rituály, které se s oslavou slunovratu pojí. Kdo si však plameny drží raději dál od těla, ten se může alespoň podívat na vzrušující ohňovou show.

Upleťte si lásku z kvítků sedmikrásek

Říká se, že byliny nasbírané o svatojánské noci mají nejsilnější moc. O svátku slunovratu dříve děvčata také vila věnce z kvítků a bylinek a pouštěla je po řece v naději, že tak přivolají pravou lásku a štěstí. Přesvědčte se sami - vydejte se na noční sběr kouzelných bylinek, které vám možná zajistí nejeden voňavý polibek. A protože láska prochází žaludkem, připravíme pro naše hosty menu hodné samotného krále víl. Nejdelší den roku pak zakončíte spokojeným spánkem na seně nebo slamníku. Tak neváhejte a přijeďte s námi oslavit nejmagičtější noc v roce. Více informací o této akci najdete na www.centrumeden.cz.