Procházky neodolatelnou Prahou

23. srpen 2017, 0:30
Procházky neodolatelnou Prahou

Při návštěvě našeho hlavního města sotva někdo odolá návštěvám aspoň některých zdejších památek. Člověk se podívá na jednu a ihned dostane chuť dojít ještě k nějaké další. Pochopitelně po dlouhých túrách následuje odpočinek. Dobití energie nabízí například moderní bistro v Praze 8.

Zážitky snadno a rychle

V Praze stačí udělat několik kroků a rázem se ocitnete na pěkném místě. Pražský hrad patří mezi nejnavštěvovanější památky. Jde o velmi rozlehlý areál a potřebuje více času na pořádnou prohlídku. Na trasách spatříte katedrálu svatého Víta, Starý královský palác, jízdárnu, Tereziánský a Rožmberský palác, kapli sv. Kříže, Rajskou zahradu a mnohé další stavby. Nechybí ani dlouhodobé a krátkodobé výstavy. Nevynechte ani slavný Karlův most s třiceti sochami a jedním křížem. Sousoší od Matyáše Bernarda Brauna patří k těm nejhodnotnějším. Stálá expozice muzea hudby v Praze 1 zaujme tematicky rozdělenými sály s mnohými hudebními nástroji z České republiky a z cizích krajin. Poslechnete si i různou hudbu. V expozici klavírů najdete skvělé kousky dokládající nesmírnou uměleckou a řemeslnou zručnost.

Výchozí bod za objevováním významných pražských míst

Před samotným začátkem turistických okruhů si rozmyslete, jaký bude váš ideální výchozí bod. Dobře situovaný hotel v centru Prahy na Florenci umožní objevovat známé kouty podle vašeho gusta. Před cestou se lze posilnit sezónním menu z čerstvých surovin a tradiční českou kuchyní. Pokud se chcete věnovat firemním záležitostem, konferenční hotel v Praze nabízí speciální místnosti vhodné k pořádání seminářů, konferencí a jiných akcí. Vše proběhne hladce, protože zde plně slouží rychlé Wi-Fi připojení, vestavěné zvukové systémy a prostory mají dobrou klimatizaci. Zajistí se i profesionální servis během vašeho školení, workshopu a jiné události.