Přibývá čím dál tím více nemovitostí na krátký pronájem. Víte, co si s sebou nezapomenout vzít?

1. březen 2023, 22:19

V dnešní době je stále populárnější pronájem nemovitostí na krátkodobé období. To může být způsobeno turistickým ruchem, ale také rostoucí poptávkou po bydlení v různých městech či lokalitách na určitou dobu. Nicméně, než se vydáte na svou dovolenou či pracovní cestu, je důležité si připravit věci, které s sebou nezapomenete vzít. To že je spíše zájem o pronájem můžeme deklarovat i tímto výzkumem na realitním trhu.

domek

Vybavení a spotřebiče

Důležité pro pohodlný pobyt na krátkodobém pronájmu je vybavení a spotřebiče v nemovitosti. Při příjezdu byste měli zkontrolovat, zda jsou k dispozici základní věci jako nádobí, lednička, sporák, pračka a ručníky. Pokud něco z toho chybí, měli byste kontaktovat majitele nebo správce nemovitosti, zdali je možné toto vybavení dodat na pobyt, nebo zdali můžeme některé spotřebiče si přivézt vlastní. Na to je potřeba dávat ozvláště pozor. Ne v každém apartmánu a pod. je možné zapojovat vlastní spotřebiče. (To zejména kvůli pojištění nemovitosti).

Informace o okolí a dopravě

Pokud jste nováček v oblasti, kde se nachází pronajatá nemovitost, je důležité se dobře orientovat v okolí. Měli byste si zjistit mapy a informace o místní dopravě, aby bylo možné snadno cestovat po městě nebo regionu. Dále byste si měli zapsat kontakt na pronajímatele (který se zpravidla v oblasti vyzná) a v neposlední řadě je dobré mít vodítko k nejlepším místům pro stravování a zábavu v okolí

Oblečení a případné hračky pro děti

Věc nad kterou zřejmě každý bádá je, jaké si vzít s sebou hadříky a to jak pro sebe, tak pro své děti. Nejdůležitější se si uvědomit, kam bude v průběhu dovolené cestovat. Pokud se chystáte pouze turistický pobyt, nebudete si plnit kufr večerními šaty. Ale nezapomínejte hlavně na čepici,  nebo v dnešní době moderní outdoorový šátek. Přibalte si určitě náhradní spodní prádlo a náhradní obuv.

Pokud s sebou máte i malé děti určitě nezapomínejte ani na hračky. Zde vám opět poradíme a pokud chcete i dětem udělat radost, můžete jim například přibalit a nebo koupit dřevěné hračky. Vybírat je můžete v kamenném obchodě a nebo my doporučujeme eshop Promrnousky.cz. Pokud chcete opravdový klid, tak můžete dětem půjčit navečer třeba tablet (ale to už nebude tak hezké, že) :-)

Pojištění a záruka

Pojistění a záruka jsou věci, které by měly být zohledněny při krátkodobém pronájmu nemovitosti. Měli byste zkontrolovat, zda je v nemovitosti platná pojistka, která vás chrání v případě nehody nebo poškození majetku. Dále je důležité zjistit, zda jsou k dispozici základní záruky na spotřebiče a zařízení. Pokud ne, můžete požádat majitele nebo správce nemovitosti, aby vám poskytli informace o tom, jak zajistit záruky na jednotlivé vybavení.

sesit01

Plánování a organizace

Kromě předchozích bodů je důležité mít připraven plán a organizaci pro váš krátkodobý pronájem nemovitosti. Jednou z důležitých věcí je vytvoření seznamu věcí, které budete potřebovat na vašem pobytu a které byste mohli zapomenout. K tomuto seznamu můžete přidat například nabíječky, adaptéry, kosmetické potřeby, hygienické potřeby, léky a další.

Dále je důležité naplánovat si dopravu na místo a zpět. Pokud jedete autem, zkontrolujte si cestu a připravte si plán. Pokud jedete hromadnou dopravou, zjistěte si informace o jízdních řádech a spojích, abyste předešli neočekávaným situacím.

Mějte na paměti, že i přes vaše pečlivé plánování může dojít k neočekávaným situacím, jako jsou zpoždění nebo problémy s vybavením v nemovitosti. Proto je dobré mít alternativní plány a být připraveni na změny. V případě potřeby se obraťte na majitele nebo správce nemovitosti, aby vám pomohli vyřešit případné problémy.

S plánováním a organizací si zajistíte pohodlný a bezproblémový pobyt v krátkodobě pronajaté nemovitosti. Můžete si tak užít svůj volný čas a prožít nezapomenutelné chvíle bez stresu a starostí.

Foto: ©unsplash.com