Praha získá po mnoha letech novou rozhlednu - vyroste v novém parku v Praze 14 podle projektu Martina Rajniše

5. červen 2014, 11:49
Praha získá po mnoha letech novou rozhlednu - vyroste v novém parku v Praze 14 podle projektu Martina Rajniše

Po opravdu dlouhé době se Praha dočká nové rozhledny s pracovním názvem Doubravka. Půjde o unikátní dřevěnou konstrukci vysokou bezmála 22 metrů, kterou podle návrhu známého architekta Martina Rajniše uvažuje Praha 14 umístit jako dominantu nového volnočasového areálu v lokalitě Na Čihadlech nad Rokytkou.    

Aby tým architekta Rajniše z Huti architektury ověřil původní konstrukční prvky a celý návrh věže v praxi, začne už tuto neděli 8. června vyrůstat zkušební objekt na břehu Kyjského rybníka. Půjde o zhruba 12timetrovou konstrukci, kterou dvacítka studentů ze tří fakult architektury začne stavět z náletových dřevin.    

„Rozhlednu vnímám jako dominantu, která naší městské části zatím chybí. Proto jsme se rozhodli navázat spolupráci s architektem Rajnišem, který je známý svým odvážným přístupem a využíváním přírodních materiálů. Jsem přesvědčen o tom, že rozhledna a její okolí se stane atraktivním místem nejen pro naše obyvatele, ale i ostatní Pražany a ukáže Prahu 14 jako místo, kde se stále něco děje a kde je také příjemné žít,“ míní starosta Radek Vondra.    

Výsledky práce studentů a týmu Huti architektury budou k vidění už o víkendu od 20. do 22. června. Zde návštěvníci získají podrobnější informace o projektu a detailech samotné věže – aktuální program bude zveřejněn na webových stránkách městské části Praha 14 - http://www.praha14.cz/