Podzimní Velký knižní čtvrtek přinese dvanáct prestižních knižních novinek. Stane se tak tradičně ve čtvrtek, tentokrát 16. října

3. září 2014, 12:20
Podzimní Velký knižní čtvrtek přinese dvanáct prestižních knižních novinek. Stane se tak tradičně ve čtvrtek, tentokrát 16. října

Velký knižní čtvrtek, pořádaný knižní distribucí Kosmas, od roku 2011 pravidelně představuje a zejména doporučuje výběr knih od předních českých nakladatelů. Nejinak tomu bude letos na podzim, kdy se novinková „dvanáctka“ dostane na pulty knihkupectví ve čtvrtek 16. října. Čtenáři se opět mohou těšit na vybrané tituly napříč žánry a autory jako je Jo Nesbø, Samuel Shem, Jiří Hájíček, Kate Atkinsonová, Andrea Sedláčková a další skvělé spisovatele.

Stalo se zvykem, že Velký knižní čtvrtek doprovází autogramiády, autorská čtení, různé soutěže či slevové akce na tituly. Letos přibydou další novinky. „Jsme rádi, že se Velký knižní čtvrtek u čtenářů ujal a že ho berou jako již stabilní součást knižního trhu. Ukázalo se, že spojení s Městskou knihovnou v Praze byl dobrý nápad a tak se tam letos, již potřetí, opět vracíme, abychom čtenářům zprostředkovali setkání s autory takzvaně tváří v tvář. Budou se moci potkat s Martinem Sodomkou, Andreou Sedláčkovou, Jiřím Hájíčkem, Markétou Šichtařovou, Vladimírem Pikorou a Josefem Formánkem. Doufám, že to nezakřiknu, ale mohu již prozradit, že letos přijal naše pozvání do Prahy spisovatel Samuel Shem, jehož novinka Duch místa vychází právě v rámci Velkého knižního čtvrtku a tak pevně věřím, že i s ním se budou moci čtenáři setkat,“ říká zástupce Kosmasu Ctirad Fuchs. „Novinkou bude, že kromě akce v Městské knihovně chystáme obdobnou i v Brně. Nechceme zůstávat pouze v Praze, a tak Brno bude první z dalších chystaných zastávek, kam s Velkým knižním čtvrtkem a s některými jeho autory zavítáme. Více se čtenáři mohou dozvědět z našeho webu www.velkyctvrtek.cz, který také prochází úpravou, a já doufám, že se jeho nová podoba bude čtenářům líbit, “ dodává ještě Fuchs.

Více informací k jednotlivým titulům naleznete v přiložené tiskové zprávě, press kitu a na www.velkyctvrtek.cz, www.kosmas.cz.

Velký knižní čtvrtek 16. 10. 2014 – seznam titulů

Jo Nesbø                                                           Přízrak (Kniha Zlin)
Samuel Shem                                                   Duch místa (Argo)
Martin Sodomka                                             Jak si postavit motorku (MS studio)
George R. R. Martin                                      Rytíř Sedmi království (Argo)
Jiří Hájíček                                                         Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku (Host)
Kate Atkinsonová                                           Život za životem (Argo)
Andrea Sedláčková                                        Moje pařížská revoluce (Prostor)
Markéta Šichtařová a Vladimír Pikora    Lumpové a beránci (NF Distribuce)
Josef Formánek                                              Úsměvy smutných mužů (Smart Press)
Lyndsay Fayeová                                            Bohové Gothamu (Paseka)
Dore Gold                                                          Boj o Jeruzalém (Garamond)
Annick Cojean                                                 Kořistí v Kaddáfího harému (No Limits)