Podzimní toulky za pivem

25. srpen 2014, 14:48
Podzimní toulky za pivem

Pivo je bezesporu nejoblíbenějším českým nápojem. Nemusíte si ho ale vychutnávat jen ve vaší oblíbené hospodě, pivní zážitky vás čekají na mnoha zajímavých místech po celé republice. Vyberte si z našich pivních tipů a naplánujte si příjemný podzimní výlet za pivem.

1)      Velká oslava plzeňského piva Pilsner Fest 2014

Jak už název napovídá, jedná se o každoroční velkou oslavu slavného Plzeňského Prazdroje. A že je akce velkolepá dokládá i pestrý doprovodný program s účastí nejlepších českých interpretů. Pro příklad, letos na Pilsner Festu vystoupí skupina JAR, zpěvačka Anna K. nebo oblíbení TATA BOJS. Festival se koná samozřejmě v kolébce nejslavnějšího českého piva, v západočeské metropoli Plzeň.

 2)      Rožnovské pivní lázně, zážitek nejen pro pivaře

V moravském Rožnově pod Radhoštěm můžete ochutnat vynikající místní pivo. A nejen to, můžete se v něm dokonce i vykoupat. Rožnovské pivní lázně zde fungují od roku 2010 a neztrácejí na své popularitě. Speciální směs bylin, pivních přísad a teplé vody ve speciální koupelové kádi působí blahodárně na tělo i mysl. Navíc si k příjemné proceduře můžete čepovat místního ležáku, co hrdlo ráčí.

 3)      Objevte české minipivovary

Kolik jste ochutnali druhů piv? Jestli je dokážete spočítat na prstech jedné ruky, je na čase si trošku rozšířit obzory. Po celé naší zemi fungují desítky a stovky pivovarů a minipivovarů, které vaří své vlastní nezaměnitelné druhy piv. Jak chutnají piva jménem Harrach, Kanec, Rychtář, nebo Zilvarnejlépe zjistíte přímo v místě jejich výroby. Nevíte, kam se vypravit nejdříve?  Přehled českých pivovarů včetně těch nejmenších najdete zde: přehled pivovarů ČR.