Podzimní kultura v Praze: Co si nenechat ujít?

3. říjen 2020, 23:16
Podzimní kultura v Praze: Co si nenechat ujít?

Podzim se v Praze ponese ve znamení kultury všeho druhu. Velká očekávání provázejí nejen divadelní premiéry, ale také akce, které byly kvůli pandemii na jaře odloženy. Máme pro vás seznam těch nejdůležitějších kulturních událostí, které si užijete s celou rodinou.

Vášní protknutý Designblok

Největší přehlídka designu v Čechách letos proběhne od 7. do 11. října. Holešovické Výstaviště tentokrát vystřídají historické prostory Gabriel Loci nedaleko Kinského zahrady. Ústředním tématem letošní oslavy designu je vášeň. Výzdoba hlavního náměstí festivalu vznikne pod taktovkou designéra Jana Plecháče. Výstavu nábytku, doplňků, módy i šperků bude jako vždy provázet bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

Podzimní Pražská muzejní noc

Už 17. ročník kulturního fenoménu, se kterým se lze setkat prakticky v každém větším evropském městě, letos výjimečně proběhne v sobotu 10. října. Opět se můžete těšit na jedinečnou atmosféru Pražské muzejní noci, stovky otevřených muzeí a galerií či bohatý doprovodný program pro nejmenší. Například Národní zemědělské muzeum si pro malé návštěvníky připravilo expozici s názvem Život, a to přímo na střeše budovy. Všechny vstupy do muzeí i galerií jsou již tradičně zdarma, takže váš běžný účet tuto porci kultury pro celou rodinu ani nezaznamená.

Budiž světlo se Signal Festivalem

Pražské ulice, památky i náměstí letos už poosmé rozzáří Signal Festival, který proběhne od 15. do 18. října. Organizátoři festivalu vytvořili nové trasy, které návštěvníky zavedou na méně známá místa v Holešovicích, Karlíně a na Starém Městě. A téma letošního ročníku? Soužití člověka s planetou. Na festivalu se tak můžete těšit na díla odrážející současný stav planety a důsledky lidského chování.

Prahu čekají desítky divadelních premiér

Jarní uzavření divadel se promítlo i do podzimní sezóny, zlomek premiér se divadla rozhodla zrušit, ty ostatní přesunula na podzim. Například Městská divadla pražská divákům v nadcházejících týdnech představí Posedlost podle románu Pošťák vždycky zvoní dvakrát, hudební komedii Zítra bude swing či adaptaci Tolstého Vojny a míru. Divadlo pod Palmovkou přichází s očekávanou novinkou o hrdinech operace Anthropoid s názvem 294 statečných.