Podívejte se na 5 nejoblíbenějších ubytování na jižní Moravě

6. březen 2023, 0:40

Jižní Morava je krajem vína a dobré nálady. Zároveň se návštěvníci mohou kochat překrásnou přírodou. Hlavně nesmíte opomenout navštívit tradiční vinný sklípek, bez kterého by návštěva jižní Moravy nebyla úplná. Nevíte, kde se ubytovat? Přinášíme vám tipy na 5 nejoblíbenějších ubytovacích zařízení.

Chalupa pro tebe

Hledáte krásné a tiché místo, kde budete moci v klidu rozjímat? V tom případě je pro vás Chalupa pro tebe v Jedovnici tou pravou volbou. Hosté, kteří chatu navštívili v minulosti, si pochvalují především pohostinnost zdejších majitelů a útulnou atmosféru, která jim připomíná domov. Není proto divu, že se sem velmi rádi vracejí. Návštěvníci se také mohou těšit z perfektního servisu, krásného výhledu na rybník Olšovec a samozřejmě vkusně zařízených pokojů. Chata je zrekonstruovaná, proto je moderní, přesto neztrácí ráz venkovského stavení.

Chalupa pro tebe

Chaty Popelka

V samém srdci Bílých Karpat stojí hned dvě útulné a perfektně vybavené chaty. Chaty prošly rekonstrukcí, proto vše voní novotou a čistotou. Jsou navíc vhodné i pro rodiny s dětmi. Dozajista oceníte i moderní vybavení a velmi přátelské a komunikativní majitele. Jednu z chatek je taktéž možné dovybavit dětskou přistýlkou nebo rovnou dvěma. Velkou výhodou chatek je také to, že se nacházejí v centru krásných turistických tras a cyklostezek, jež vedou přímo do přírodní rezervace Javořina.

chaty popelka - fotka

Wellness srub

Toto ubytování je hotovým pohlazením po duši. Nachází se v rekreační oblasti Jazovice nedaleko řeky. Součástí roubenky je sauna a koupací káď, venkovní posezení u ohniště, terasa a také gril. Krásné prostředí a klid, to jsou také velké dva plusy, díky kterým se sem návštěvníci rádi vracejí. Navíc si zde užijete nikým nerušené soukromí. Srub je ideální i pro rodiče s dětmi, zatímco dospělí mohou odpočívat, děti si vyhrají na pískovišti. U srubu, na břehu řeky, je i loďka, kterou jistě rádi využijete k malé dopolední či odpolední plavbě.

wellness srub - fotka

Ubytování Na kovárně

Není nad to, když jsou majitelé nabízeného ubytování příjemní a své hosty skutečně berou dle přísloví „host do domu, Bůh do domu“. To je případ i Ubytování Na kovárně v obci Boršice. Zde ubytovaní hosté si nejvíce pochvalují zajímavý prostor, čisté prostředí a také možnost ochutnat víno ze zdejšího vinařství. Oceňují i plnou vybavenost chalupy a možnost dětské postýlky a přilehlé dětské hřiště. Budete se tu zkrátka cítit jako na pravé a nefalšované Moravě.

ubytování na Kovarne - fotka

Búda pod terasou

obci Mutěnice se nachází velmi stylové ubytování se soukromým vinným sklípkem po ruce, kde si užijete posezení s rodinou nebo přáteli. Chalupa je velmi vkusně zařízená, a navíc leží v nádherné přírodě. Hosté si samozřejmě pochvalují i velkou terasu s překrásným výhledem na západy slunce. Na terase také můžete grilovat. A ještě máte k dispozici udírnu, kde si lze vyudit maso z vyhlášené masny nacházející se v Hovoranech. Z Búdy se také dostanete do nádherných a turisticky oblíbených míst, například na rozhlednu Vyšicko.