Po první hodině prodeje vstupenek na Smetanovu Litomyšl se vyprodalo 9 pořadů

4. březen 2020, 15:16
Po první hodině prodeje vstupenek na Smetanovu Litomyšl se vyprodalo 9 pořadů

Očekávání organizátorů Národního festivalu Smetanova Litomyšl se naplnilo. Z předběžného zájmu mecenášů a partnerů bylo patrné, že mezi prvními vyprodanými pořady bude Dvořákova Rusalka a Velké finále s Adamem Plachetkou.

Skutečně, vstupenky na tyto pořady zmizely 4. března hned po zahájení prodeje bleskovou rychlostí, k tomu se připojily další pořady – Večer na zámku v Nových Hradech 19. a 20. června, Má vlast Bedřicha Smetany, Mozartova Figarova svatba, Koncert na přání: Carmen ve víru flamenca, Když chrám rozezní žestě a Collegium 1704 - VOCE D´ALLIPRANDI na Chlumku od 14.00 hodin. 

„Po první hodině bylo prodáno 3810 vstupenek, dalších zhruba 4500 jich je rezervováno,“ sdělil Tomáš Heinzel ze společnosti Ticketportal. Krátce po desáté hodině se v jeden okamžik chystalo nakupovat 1520 lidí, postupně tento počet klesl na zhruba tisíc. „Ovšem teď vyprodané pořady mohou být znovu dostupné. V noci ze soboty na neděli se do prodeje vrátí nevyzvednuté rezervace,“ informuje ředitel festivalu Jan Pikna a dodává: „Aby zájemcům uvolněná rezervace neunikla, mohou využít služby hlídacího psa. Ten sám volná místa zachytí a nabídne je zájemcům v pořadí, jak se zaregistrovali. Pokud nabídku nevyužijí, automaticky postoupí k dalšímu registrovanému. Úspěšnost hlídacího psa bývá až 75 %!“ Stále je však z čeho vybírat, k dispozici jsou například oba galakoncerty – Slovenského národního divadla i tenoristy Pavla Černocha, koncert Andante amoroso, v němž romantické melodie zahraje klavírista Ivo Kahánek a houslistka Martina Bačová, koncert fenomenálního klavíristy Lukáše Vondráčka, Mahlerova pátá symfonie s Českou filharmonií, velké opery Libuše, Aida a Robert ďábel, stejně tak komorní opera o Boženě Němcové a řada komorních koncertů. Stále též mohou z bohaté nabídky vybírat rodiny s dětmi.

Celý program najdete na www.smetanovalitomysl.cz, kde je zároveň možné vstupenky zakoupit, stejně jako v prodejní síti Ticketportal. 62. ročník Smetanovy Litomyšle se bude konat od 11. června do 6. července. Během 25 festivalových dní se uskuteční 44 koncertů a představení hlavního programu.