Po divácky mimořádně úspěšném Vodníkovi natáčí producent Viktor Tauš krimi sérii Zrádci z prostředí drogové mafie

29. červenec 2019, 14:39
Po divácky mimořádně úspěšném Vodníkovi natáčí producent Viktor Tauš krimi sérii Zrádci z prostředí drogové mafie

Pokud jde o všechno, každý snadno zradí svoje ideály. Šestidílná kriminální série z prostředí drogové mafie.

Producent a režisér Viktor Tauš ve spolupráci s Českou televizí právě natáčí epickou a vizuálně výjimečnou krimi sérii Zrádci. V těchto dnech jsou tvůrci zhruba v polovině natáčení, během kterého zavítají do několika různých lokalit v České republice (Praha, Chomutov, Liberec, středočeské Broumy, Smržov u Hradce Králové, Sychrov, Hrabyně), ale také na několik míst v Polsku a Německu. První klapka padla 17. května. 

„Scénář minisérie Zrádci byl vyvinut Českou televizí, která pro jeho napsání oslovila scénáristu Mira Šifru. Výsledkem práce je strhující kriminální příběh, který vedle samotného příběhu fascinuje hloubkou vhledu do jeho vlastního světa. Zrádci scénáristy Mira Šifry jsou příběhem vyprávěným pohledem zevnitř,vysvětluje producent.

Viktor Tauš o Zrádcích

Minisérie Zrádci je doposud nejnáročnějším počinem mé dosavadní tvorby pro Českou televizi. Ve spolupráci s kameramanem Martinem Doubou, výtvarníkem Janem Kadlecem, kostýmní výtvarnicí Michaelou Horáčkovou Hořejší a hudebním skladatelem Petrem Ostrouchovem jsme pro Českou televizi realizovali minisérie Modré stíny a Vodník. Náš autorský tým se tentokrát rozrostl o režiséra Matěje Chlupáčka, který režíruje třetí a čtvrtou epizodu a na minisérii se také aktivně podílí jako koproducent. 

Vedle příběhu samotného mě zasáhla především specifická pozice protidrogové policie mezi jinými policejními útvary. V drogové kriminalitě totiž de facto neexistuje oběť. Vařiči chtějí drogy vařit, dealeři je chtějí prodávat a narkomani užívat. Je to uzavřený kruh, který je ve svém smyslu šťastný až do chvíle, než ho naruší policie. Pro policisty toto představuje absenci satisfakce. Nikoho nepomstí, nedočkají se vděku… 

Daleko více než je tomu v jiných policejních útvarech, tito detektivové žijí z víry v dobro, čest, spravedlnost… V tomto smyslu jsou to pro mne novodobí rytíři.

Naším úkolem - coby vizuálních adaptátorů textu – je, podobně jako tomu bylo u předchozích zmiňovaných minisérií, stvořit svébytný filmový svět, který se stane příběhem sám o sobě, nebude pouze reflexí reality, ale bude příběh obohacovat o svébytnou interpretační rovinu.“ 

Ve Zrádcích hrají: Lenka Krobotová, Eliška Křenková, Václav Neužil, Cyril Dobrý, David Novotný, Miloslav Pecháček a další.

Zrádci

Šestidílná minisérie o špatných lidech s dobrými rodinami

David (Cyril Dobrý) nechtěl být informátorem protidrogovky, ale neměl na vybranou. 

Nikdy neměl podlehnout nátlaku policisty Jana Blažka (Václav Neužil). 

Nikdy neměl prozradit, co ví o česko-vietnamském obchodě s pervitinem. 

A docela určitě neměl nikdy zradit svého nejlepšího kamaráda Reného (Sláva Pecháček).

Nicméně stalo se. 

David rychle pochopil, že jsou i horší věci než fakt, že vám jde po krku mafie. 

Například, když vám jde po krku mafie a policajti zároveň. 

Nikdo nevěří jemu a on nevěří nikomu.