PKF – Prague Philharmonia přiváží dvacetiletý dirigentský talent z Venezuely a prvotřídní flétnistku z Francie; Ilyich Rivas a Magali Mosnier vystoupí tuto neděli v Rudolfinu

10. leden 2014, 21:29
PKF – Prague Philharmonia přiváží dvacetiletý dirigentský talent z Venezuely a prvotřídní flétnistku z Francie; Ilyich Rivas a Magali Mosnier vystoupí tuto neděli v Rudolfinu

Nadcházející koncert Orchestrálního cyklu domácího tělesa PKF – Prague Philharmonia uvítá své abonenty a příznivce v novém roce ryze klasicistním programem.

Tuto neděli 12. ledna od 19.30 hodin vystoupí na dirigentský stupínek ve Dvořákově síni Rudolfina jeden z nejmladších dirigentů, kteří kdy ve společnosti PKF účinkovali. Je jím vycházející hvězda z Venezuely, teprve dvacetiletý Ilyich Rivas. Program večera pak svou jemností a zároveň dynamičností naplní okouzlující flétnová hra jedné z nejnadanějších francouzských hudebnic Magali Mosnier.

Orchestr PKF – Prague Philharmonia, jenž ve své jubilejní dvacáté sezoně změnil původní název Pražská komorní filharmonie, se po několika koncertech vyžadujících velká obsazení vrátí pro tuto příležitost k subtilnějšímu uspořádání. Pod vedením dirigenta Ilyiche Rivase zahraje Symfonii D dur „Pastorální", op. 4, č. 2 zakladatele tzv. mannheimské školy, Jana Václava Stamice Koncert pro flétnu a orchestr č. 2 D dur, KV 314 předního představitele hudebního klasicismu Wolfganga Amadea Mozarta a večer zakončí svěží Symfonií č. 4 B dur, op. 60 neméně proslulého klasika Ludwiga van Beethovena, jež je samotným autorem mimořádně ceněna.

Na koncert zbývají poslední volné vstupenky, které je možné zakoupit hodinu před začátkem koncertu na pokladně Rudolfina, na adrese náměstí Jana Palacha 79/1, Praha 1. Více informací je k dispozici na čísle 224 267 644, e-mailu [email protected], dále na www.pkf.cz nebo na Facebooku.

Program: 

Jan Václav Stamic – Symfonie D dur „Pastorální“, op. 4 č. 2  

Wolfgang Amadeus Mozart – Koncert č. 2 D dur pro flétnu a orchestr, KV 314 

Ludwig van Beethoven – Symfonie č. 4 B dur, op. 60 

Účinkují:

PKF - Prague Philharmonia

Ilyich Rivas – dirigent

Magali Mosnier – flétna