Pivovar Ferdinand podpoří řadu kulturních akcí. Od Benešovského jarmarku po festival Open Door Hospital

1. duben 2019, 13:32
Pivovar Ferdinand podpoří řadu kulturních akcí. Od Benešovského jarmarku po festival Open Door Hospital

Pivovar Ferdinand v následujících měsících podpoří řadu kulturních a společenských akcích.

Skutečné pivo budete moct ochutnat na Benešovském jarmarku a na dobročinných festivatelech Tloskov Fest a Open Door Hospital. Ferdinand nebude chybět ani na divokém festivalu Punkrock for Ferdinand či na řevnickém festivalu Porta. V září sezónu uzavřou tradiční pivovarské slavnosti.

Ke skutečné kultuře patří skutečné pivo. Proto benešovský Pivovar Ferdinand podpoří hned několik akcí, které nabídnou bohatý kulturní a hudební program. Těšit se můžete na:

  1. května: Benešovský jarmark

Na benešovském Masarykově náměstí zahraje mimo jiné kapela Olympic, Aneta Langerová či Žlutý pes. Těšit se můžete na stánkový prodej, tradiční řemesla a samozřejmě to nejčerstvější pivo od Ferdinanda.

  1. května: Den otevřených dveří v Pivovaru Ferdinand

Zajímá vás, jak vypadá naše unikátní humnová sladovna? Chcete se setkat se sládkem a dalšími profesionály, kteří stojí za výrobou skutečného piva? Přijďte na Den otevřených dveří a nahlédněte pod pivovarskou pokličku. Samozřejmostí je ochutnávka piva.

  1. června: Festival Open Door Hospital a Ferdinand Fest

Chcete se přijít pobavit a ještě přispět na dobrou věc? Stavte se na festivalu Open Door Hospital a Ferdinand Fest, který podpoří ORL oddělení benešovské nemocnice. Na benefičním koncertu, který se koná přímo v areálu pivovaru, nebude chybět naše pivo ani kultura. Vystoupí tu třeba populární benešovská kapela Ruce Nohy či punková legenda Plexis.

  1. července: Punkrock for Ferdinand

Pořádný večírek se chystá v červenci. Šestý ročník festivalu, který se koná přímo v pivovaru, nabídne vystoupení punkrockové kapely Punk Floid či hardcore kapely Hopes. Komu z tance vyschne v krku, může se osvěžit u jednoho z mnoha pivních stánků Ferdinand.

  1. září: Pivovarské slavnosti, 28. ročník

Již tradiční akce, která na podzim opět oživí Benešov. Ochutnat můžete všechny druhy piva včetně speciálů i jedinečné nefiltrované pivo. Doplní ho prvotřídní občerstvení a kulturní program. Navíc si v soutěžích budete moci ověřit, kolik toho o pivovaru vlastně víte.

Na všechny akce vás srdečně zveme!

www.pivovarferdinand.cz

Pivovar Ferdinand

Benešovský pivovar Ferdinand založil roku 1897 arcivévoda František d’Este. Pivovar si zakládá na tradičních recepturách a vaření piva. Na špičkovou kvalitu dohlíží vrchní sládek Jaroslav Lebeda. Pod jeho rukama vzniká všech deset druhů piva, které Ferdinand vaří. Od klasické desítky a jedenáctky až po speciální polotmavé pivo Sedm kulí a jedinečné bezlepkové pivo. Součástí pivovaru je ojedinělá humnová sladovna, která vyrábí slad pro potřebu pivovaru. Zásobí ale rovněž další pivovary po celé České republice i v zahraničí. Pivovar Ferdinand ročně uvaří na 28 000 hektolitrů piva.