Pardubické akce táhnou

15. březen 2022, 23:30
Pardubické akce táhnou

A to doslova! Pardubičtí tahouni jsou souborem toho nejlepšího, co v Pardubicích zažít. Jedná se o nejoblíbenější sportovní a kulturní akce, které se v průběhu roku konají. Celkem jde o čtrnáct nejvýznamnějších akcí, které se na společné platformě prezentují od roku 2016. Každý si přijde na své – mezi tahouny najdeme divadlo, klasickou hudbu, folklór, sport v nejrůznějších podobách, nechybí letecká akrobacie ani nejstarší dostih svého druhu.

První letošní „tahounskou“ akcí měl být Grand Festival smíchu, ten byl ale kvůli nepříznivé epidemiologické situaci přeložen na jarní termín a milovníci divadla a smíchu si jej mohou užít od 22. dubna do 4. května. Publikum se však už dočkalo druhého z tahounů – Pardubického hudebního jara, jehož 44. ročník nabízí opět skvosty ze světa klasické hudby. Druhou dubnovou sobotu se s tahouny proběhneme na kratších i delších tratích v rámci 16. ročníku mezinárodního běžeckého závodu Pardubický vinařský půlmaraton. Návštěvníci se dále mohou těšit na jubilejní 30. ročník Aviatické pouti, následovat ho bude Folklorní festival Pernštýnská noc. Do konce roku proběhnou také ostatní tahounské akce, kterými jsou jarní část městských slavností – Zrcadlo umění, mezinárodní festival šachu a her Czech Open nebo tenisové mistrovství Pardubická juniorka. Léto a začátek podzimu patří nejočekávanějším akcím – unikátní Sportovní park Pardubice oživí centrum města na celý týden, Pardubická vinařská noc v kulisách zámku patří k vrcholům letní sezóny. Podzim uzavírá akční rok ve velkém stylu, představuje totiž nejznámější pardubické události – plochodrážní závod Zlatá Přilba a slavný dostih Velká pardubická se Slavia pojišťovnou, který navazuje na podzimní část Městských slavností.

Tahouni jsou zkrátka pilíře pardubické kultury a sportu, které lákají tuzemské i zahraniční turisty. V souboru jedinečných akcí napříč všemi žánry si zkrátka každý přijde na své, a navíc může získat hodnotné ceny – stačí vyplnit dotazník zveřejněný na webu www.tahouni.eu. Zde najdete i více informací a termíny jednotlivých akcí.