Oscarový scenárista a režisér Michel Gondry hvězdným hostem jubilejní 40. Letní filmové školy Uherské Hradiště

25. duben 2014, 14:16
Oscarový scenárista a režisér Michel Gondry hvězdným hostem jubilejní 40. Letní filmové školy Uherské Hradiště

Více než dvě stovky pozoruhodných celovečerních i krátkých filmů z celého světa v šesti sálech a dvou letních kinech, desítky koncertů, výstav, divadelních představení, multižánrových produkcí či přednášek a nepočítaně gratulantů. 

V jejich čele režisér a oscarový scenárista Michel Gondry, jedna z nejoriginálnějších osobností současné kinematografie, následovaný další francouzskou režisérskou legendou Bertrandem Tavernierem... Letní filmová škola Uherské Hradiště slaví 40 let existence opravdu na úrovni! Aktuálně největší nesoutěžní filmový festival v České republice se letos koná od 25. července do 2. srpna. Každý den (večer i noc) nabídne událostmi nabitý filmový program (tradičně rozdělený do šesti základních sekcí: Fokus, Inventura, Spektrum, Visegrádský horizont, AČFK uvádí, Zvláštní uvedení) a stejně neodolatelné doprovodné akce.

Jubilejní ročník Letní filmové školyUherské Hradiště provází nový, velmi vydařený vizuál, vytvořenýJanem Havlem ze studia Belavenir Prague. „Vizuál je remakem klasiky zasazeným do současnosti. Osvícení filmem. Film, stejně jako literatura nebo výtvarné umění nám dává nahlížet na život z různých úhlů pohledu. Film neslouží pouze k relaxaci, ale může nás i inspirovat, kultivovat, motivovat, doslova zapálit náš zájem, ovlivnit nás na celý život,“ podotkl autor.

A pozor, pouze do 30. června je k mání cenově zvýhodněná akreditace na všech devět festivalových dnů za 1 000 Kč! Akreditace a ubytování je možné zakoupit prostřednictvím akreditačního systému,který je dostupný na stránkách www.lfs.cz