Original Vintage Orchestra v dubnu rozvíří v Lucerně velkolepou show. Zahraje, zazpívá a zatančí na 50 umělců

11. březen 2020, 12:41
Original Vintage Orchestra v dubnu rozvíří v Lucerně velkolepou show. Zahraje, zazpívá a zatančí na 50 umělců

Dynamický swing s přesahy do popu, rocku, taneční hudby či punku? I to je možné zahrát. Přesvědčí o tom stále populárnější big band Original Vintage Orchestra renomovaného jazzmana Petra Kroutila, který se nebojí experimentovat s nejrůznějšími hudebními žánry a interpretuje je v dobovém stylu. Spolu se speciálními hosty Michalem Malátným z Chinaski, hercem a muzikantem Daliborem Gondíkem, Hostivickým pěveckým sborem a devíti tanečnicemi rozehrají 19. dubna v pražském Lucerna Music Baru energickou hudební i taneční show. Na pódiu se tak během jediného večera setká na 50 umělců. To vše v nápadité režii a humorné moderaci filmového režiséra a stálého hosta kapely Jiřího Vejdělka. 

Patnáctičlenný big band v čele s Petrem Kroutilem vystoupí v tradiční sestavě. Po jeho boku publikum rozparádí také černošský zpěvák, losangeleská hvězda Chuck Wansley, dívčí vokální trio Hot Sisters a skvělá tanečnice Nicol Mikesková. Vstupenky jsou v prodeji.

Dnes již ikona českého swingu, zpěvák a saxofonista Petra Kroutil spustil tento svůj unikátní projekt před téměř čtyřmi lety a už krátce poté si s ním začal troufat i na přední české i zahraniční klubové scény. Posluchače dostává do varu remixy písní třeba od Michaela Jacksona, Justina Timberlaka, Amy Winehouse, kapely Olympic, Tří sester, Queenů a dalších. Lucerna Music Bar nyní zažije s hudební volností jemu vlastní swingové aranže i zcela nových písní a Michal Malátný s Daliborem Gondíkem si tak střihnou písničky v úpravách přímo na tělo. 

„Máme připraven zbrusu nový program, který aranžuju a zkoušíme od ledna. Michalovi Malátnému jsem už dříve zaranžoval Každý ráno a tentokrát zazpívá novinku Kompy od Chinaski jako swingový remix. A ještě jedno velké překvapení – Michal bude zpívat německy! Víc ale neprozradím,“ přibližuje program dubnového koncertu kapelník Petr Kroutil a dodává: „Dalším hostem bude můj dlouholetý kamarád Dalibor Gondík, který s námi zazpívá moji úpravu Olympicu a zahraje si na bicí. Málokdo ví, že je mimo jiné i fantastický bubeník. Mým hostem bude i Hostivický pěvecký sbor a v Lucerně v jejich podání zazní třeba skladba All You Need Is Love. K tomu budou tančit Nicol Mikesková a její ladies. Prostě tenhle koncert slibuje opravdu velkou show, na kterou se obrovsky těším!“

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na webových stránkách GoOut.net, Musicbar.cz a AghaRTA.cz za 370 Kč. Koncert začíná ve 20 hodin. Další informace jsou k dispozici na www.vintageorchestra.com a na Facebooku.