Oblíbený hudební festival v Českém Krumlově zve na atraktivní koncertní a doprovodný program

25. červenec 2019, 15:51
Oblíbený hudební festival v Českém Krumlově zve na atraktivní koncertní a doprovodný program

Letošní 28. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov je v plném proudu, za intenzivními kulturními a společenskými zážitky do magického města na Vltavě míří domácí i zahraniční návštěvníci. Nenechte si ujít událostmi nabitý víkendový festivalový program!

Českokrumlovské zámecké divadlo, jedno z nejstarších dochovaných barokních divadel zámeckého typu, patří k unikátům světového významu. V pátek 26. července si můžete přímo v autentických prostorech užít operu-balet Terpsichora z uměleckého odkazu G. F. Händela. Dobová interpretace, kulisy, kostýmy, nástroje, choreografie… a dokonce i dobová gastronomie. O hudební stránku se postará soubor Musica Florea, taneční složka je dílem Hartig Ensemble, volného uskupení profesionálních tanečníků. 

Páteční večer ozdobí také další z očekávaných událostí letošního festivalového programu. Kouzlo barokní hudby – společný koncert sopranistek Kristýny Kůstkové a Nikoly Uramové, výrazných osobností nastupující pěvecké generace. Na respiriu před vzácnou historickou budovou Zámecké jízdárny v areálu českokrumlovského zámku v jejich svěží, osobité interpretaci zazní skladby klasiků J. S. Bacha, A. Vivaldiho, C. Monteverdiho a G. F. Händela. Společně vystoupí s Barocco sempre giovane, komorním souborem, který je složený z mladých českých profesionálních hudebníků.

Thriller, Black Or White, I Just Can‘t Stop Lovin‘ You… Kdo by neznal hity Michaela Jacksona! A kdo by si je nechtěl poslechnout live v nových aranžích v podání Dashi, Nadi Wepperové, Dušana Kollára, Dušana Marka, Filharmonie Hradec Králové a Moondance Orchestra Martina Kumžáka! Jedinečná příležitost se vám naskytne v sobotu 27. července. Festivalový koncert Michael Jackson Symphony se koná pod širým nebem v Pivovarské zahradě ve starobylé městské čtvrti Latrán. 

Klášterní kostel Božího Těla a Panny Marie Bolestné, součást areálu bývalého minoritského kláštera, bude v neděli 28. července hostit dopolední komorní koncert Vrcholná varhanní díla. Za varhany usedne olomoucký rodák Karel Martínek, který se vedle interpretace širokého spektra varhanní literatury věnuje improvizaci a kompozici.

Příjemné zpestření nabízí doprovodný festivalový program v Letním kině Kooperativy. V pátek 26. července si můžete na velkém plátně v původně renesanční Pivovarské zahradě vychutnat aktuální filmový hit Bohemian Rhapsody. Vstup na všechny projekce je zdarma.

A na závěr tip, který vám ušetří spoustu stresu a času. Nechte auto doma a do Českého Krumlova se vydejte přímým vlakem ČD z pražského Hlavního nádraží, který vás do Krumlova a zase zpátky přiveze za necelé tři hodiny – pohodlně a bez starostí s parkováním. Cestující, kteří přijedou vlakem na víkendové festivalové koncerty, navíc získají Český Krumlov Card se vstupy do pěti krumlovských expozic zdarma! 

Zvýšení komfortu pro festivalové hosty sleduje spolupráce s firmou BUSEM České Budějovice, která zajistí pro návštěvníky minimálně tří sobotních koncertů autobusovou dopravu z Českých Budějovic, Lipna a Prachatic zcela zdarma. Po skončení koncertu budou milovníci hudby odvezeni zpět.

Vstupenky na všechny festivalové koncerty jsou v prodeji on-line na www.ticketstream.cz a www.festivalkrumlov.cz nebo v pobočkách společnosti Ticketstream po celé republice a Infocentru v Českém Krumlově. 

Podrobný program a kompletní informace najdete na festivalovém webu www.festivalkrumlov.cz