Objevte překrásné pláže exotického Zanzibaru

19. duben 2021, 23:28
Objevte překrásné pláže exotického Zanzibaru

Exotické dovolené jsou aktuálně v kurzu. Lidé po dlouhých zákazech a omezování vyhledávají právě taková místa, kde si budou moci odpočinout bez jakýchkoliv restrikcí. A Zanzibar je v tomto případě dobrou volbou. Překrásný ostrov s jedinečnou atmosférou. Ta vás osloví jak tamními zvyklostmi a kulturou, tak přírodními unikáty.

Směřujte na populární pláže ostrova

Jestliže se chystáte na Zanzibar, určitě budete chtít poznat vyhlášené pláže ostrova. Místa, která se pro vás stanou doslova dech beroucími.

  • Pláž ostrova Kendwa Beach
  • Pláž Jambiani
  • Pláže u vesnice Nungwi

Právě tato třetí největší vesnice na ostrově vám nabídne vlny Indického oceánu a nezaměnitelnou atmosféru Tanzanie. Vedle pověstné pláže Nungwi Beach máte možnost navštívit i řadu ostatních míst. Lákavé je například přírodní akvárium Baraka, akvárum Mnarani nebo ostrov Menemba. Tuto oblast si oblíbíte především díky pestré možnosti poznávání podmořského světa. A když dostanete chuť na trochu afrického umění, vydáte se do galerie Dr Bulugu Gallery.

Víte, jak platit na Zanzibaru?

Podstatnou informací pro vás bude také to, jak platit na Zanzibaru. Místní měnou je tanzanský šilink, ale bez sebemenšího problému si všudy vystačíte i s americkými dolary. V rámci nakládání s financemi se vám určitě hodí několik praktických informací.

  • Peníze z bankomatů vybírejte primárně v hlavním městě.
  • Nenakupujte v bílých zónách určených pro turisty, kde je zbytečně draho.
  • Bankovky si můžete směnit v hotelu nebo na poště.

Sami se přesvědčíte o tom, že pořizovací náklady nejrůznějšího sortimentu a služeb jsou na Zanzibaru velice přijatelné.

Nezapomenutelné zájezdy na Zanzibar

Ať už se vaším cílem stane oblast Nungwi, Kiwengwa, Pingwe, Uroa nebo Pwani Mchangani, vždy na vás budou čekat jedinečné zážitky. Stačí zvolit jen ty správné zájezdy na Zanzibar, které můžete nalézt kupříkladu na cestovatelském portálu cKlub.cz. Ten vedle cenově lákavých a pestrých zájezdů nabízí řadu dalších praktických věcí. Jsou to nejrůznější průvodce oblíbenými destinacemi po celém světě, inspirace na jedinečné dovolené, ale také recenze hotelů a mnohé jiné. Tak neotálejte a začněte s plánováním dovolené v podání Zanzibaru na tom správném místě.