Nové podcasty Divadla Spejbla a Hurvínka, připravovaná hra i probíhající DRAMOX.cz Chystáme letní scénu!

31. březen 2021, 22:04
Nové podcasty Divadla Spejbla a Hurvínka, připravovaná hra i probíhající DRAMOX.cz Chystáme letní scénu!

Divadlo Spejbla a Hurvínka představuje nové podcasty na svých stránkách a divadelních sítích. Vzniká nová outdoorová hra, probíhá také příprava nové divadelní hry pro děti.

Podcasty se spejblem a hurvínkem

Tato doba bohužel nepřeje divadelním představením. V kontaktu s diváky tak divadelní tým může být díky sérii nových podcastů, kde Spejbl s Hurvínkem zpovídají zajímavé hosty. Prvním nemohl být nikdo jiný než jejich dlouholetý interpret Martin Klásek. Zajímavostí je to, že v roli Spejbla a Hurvínka svého hosta zpovídal nově nastupující interpret obou protagonistů Ondřej Lážnovský. V dalším díle se objevili vodiči ušatých hrdinů Richard Maška a Michal Barták se zajímavostmi ze života s oblíbenými loutkami. Tyto divadelní rozhovory jsou proloženy archivními nahrávkami, které povětšinou nebyly nikde zveřejněny.

NOVÁ HRA HURVÍNEK A NEZVANÝ HOST

Vrcholí také přípravy nové divadelní hry pro diváky od čtyř let „Hurvínek a nezvaný host“. Autory jsou Miki Kirschner a Jana Kubíčková. Dětem v této hře ukážou, co se stane, když na dveře najednou zaklepe nezvaný host. Navíc je úplně jiný než kdokoliv a cokoliv, co doposud znali. U Spejbla s Hurvínkem se totiž najednou objeví Člunozobec a z obou našich hrdinů se rázem stanou podnájemníci ve vlastním domě. Protože má Člunozobec opravdu nezvyklé potřeby a rituály, není možné s ním společný prostor sdílet. Jenže Člunozobec všechno ví, všude byl a neplatí na něj žádné logické argumenty, se kterými na něj Spejbl vyrukuje. Zato Hurvínek, ten si ví vždycky rady, na něj je i Člunozobec krátký, anebo to bude naopak? Hra „Hurvínek a nezvaný host“ má naplánované premiérové uvedení pro veřejnost v červnu 2021.

LETNÍ SEZÓNA NA ZAHRADĚ HOTELU INTERNATIONAL

Celé divadlo S+H se s nadějí upíná k letní sezóně, kdy bude probíhat letní provoz divadla na zahradě hotelu International na Praze 6. „Moc se na naše diváky těšíme! Vynecháme proto obvyklé divadelní prázdniny – připravili jsme jak hry pro děti, tak i pro dospělé,“ říká Denisa Kirschnerová, ředitelka divadla Spejbla a Hurvínka. Letní scéna bude otevřena v termínu od 19. června až do 12. září.

DRAMOX.CZ

Jsme moc rádi, že mezi dětskými tituly na Dramoxu patří všechny čtyři hry s Hurvínkem mezi ty nejsledovanější.  Jedná se o představení: Jak s Máničkou šili všichni čerti, Hurvínkova Nebesíčka, Hurvínkovo přání a Hurvínek mezi osly. Ani dospělí fanoušci však nepřijdou zkrátka a na divadelním portále Dramox.cz najdou dvě hry z repertoáru Divadla S+H, a to představení Spejbl versus Drákula a Hotel Spejbl.

Všichni herci Divadla Spejbla a Hurvínka se těší na své fanoušky na divadelním portále Dramox.cz a snad brzy i přímo v divadle v Dejvicích!