Nová kniha od oblíbeného moderátora Karla Šípa - Krotitel splašených myšlenek

20. listopad 2022, 22:00
Nová kniha od oblíbeného moderátora Karla Šípa - Krotitel splašených myšlenek

Nová kniha Karla Šípa "Krotitel splašených myšlenek“ příznivce humoru populárního baviče, scénáristy, textaře a baskytaristy stoprocentně nezklame. I když nejde o autobiografii, tak trochu z ní v knize najdete. Karel Šíp se vydává do pestrého světa vlastních zážitků a přináší čtenářům nejen své nejlepší monology a dialogy, ale také perličky se zákulisí a vzpomínky na herecké kolegy.

O čem vlastně kniha „Krotitel splašených myšlenek“ je?
Jak sám název napovídá, je o všem, čeho se dotýkají potulné myšlenky. Je zbytečné je krotit, protože se stejně nikde dlouho nezdrží. „Když se rozeběhnou nějakým směrem, tak ten směr většinou nedrží a pořád někam odbočují. Mé myšlenky jsou milovnice odboček. Vesměs bývají ty odbočky zároveň slepé uličky. Ale z těch už umím vycouvat a vrátit se na hlavní cestu. Anebo vycouvat a vjet do jiné slepé uličky. Vlastně nikdy tím pádem nevím, kam vůbec dojedu. A tak mi souhrnem vzniká pod prsty, běhajícími po klávesnici počítače,
všehochuť,“ vysvětluje Karel Šíp.
Novinka Karla Šípa zaznamenává to nejlepší z jeho tvorby. Navíc však čtenáři předkládá příběhy z vlastního života a otevírá témata, ke kterým čas od času směřuje každý z nás. Nechybí ani různé konspirační teorie, problematika nadužívání vulgarismů či poslední dobou často probírané téma třetího pohlaví.
Autor čtenáře pustí i do světa, ve kterém vznikají písňové texty a k tomu, jaké mívají kolikrát osudy. Na druhou stranu se však pobavíte i přemýšlením nad názvem Dršťková polévka. „Jakmile se člověk začne prožívat a brát se příliš vážně, je na nejlepší cestě dolů,“ řekl kdysi Karel Šíp v jednom rozhovoru. Touto větou se řídí celý život a její obsah prolíná i novou knihou. Ať už ale jde o cokoli, na vše se Karel Šíp dívá se vtipem sobě vlastním a s lehkostí, které společně umožňují nad ničím příliš nehloubat a čas strávený s knihou považovat za příjemnou relaxaci.
Nadhled Karla Šípa je nakažlivý v jakékoli formě. Míří vždy přesně přímo na bránici, a to jak v novince „Krotitel splašených myšlenek“, tak v příběhu o svém dosavadním životě „Bavič“ (XYZ, 349 Kč), který se letos v létě dočkal nového rozšířeného vydání.
Stejně jako předešlé knihy Karla Šípa i knihu Krotitel splašených myšlenek ilustroval Jiří Slíva.