Nová deska The Atavists Lo-Fi Life

7. březen 2018, 22:30
Nová deska The Atavists Lo-Fi Life

Královéhradečtí stoner rockeři The Atavists vydávají své druhé dlouhohrající album s názvem Lo-Fi Life, které je ode dneška dostupné na všech kanálech vydavatelství BiggBoss…

„Chtěli jsme udělat popovější album, ale přitom neztratit nic z jinak razantního zvuku typického pro The Atavists,“ vysvětluje frontman kapely, kytarista a zpěvák Adam Krofian.„Rádiový pop to ale určitě není. Spíš jsme si dovolili do našeho hudebního koktejlu vpustit pár líbivějších melodií a nápěvů,“ pokračuje Krofian, který si přesto neodpustil celou desku prošpikovat krkolomnými kytarovými sóly a narážkami z encyklopedie historie populární hudby minulého století.

Krofianovi na albu sekunduje druhý zakládající člen, klávesista Jan Hnátek, který lavinám kytar nabízí kontrapunkt anachronickými zvuky obstarožních synťáků a dotváří tak na české scéně nezaměnitelný rukopis kapely. Pevnou rytmiku pak v kapele zastávají bubeník Adam Jánošík a baskytarista Martin Křížek. Na rozdíl od debutu tentokrát The Atavists album nenahrávali svépomocí ve zkušebně, ale využili služeb vyhlášeného workoholického producenta Amáka z pražského studia Golden Hive, odkud jako první singl z alba vysílají koncerty prověřený těžkotonážní lovesong Wrong. „Kluci ke mně prý přijeli nahrát popovou desku. Po pár hodinách už jsme ale reampovali bicí přes snímače kytary Jolana Diskant. Jestli se takhle dneska dělá pop, máme se do budoucna ještě na co těšit,“ pochvaluje si producent Amák.

Kolekce dvanácti tracků vychází pod křídly vydavatelství BiggBoss, které už dávno neplatí za čistě hiphopový label. Důvody, proč se vydavatelství zaštítěné raperem Vladimirem 518rozhodlo do svých řad přivítat právě The Atavists shrnuje za label Jakub Kaifosz: „Lo-Fi Life je bezmála megalomanská nahrávka, jejíž jedinou slabostí je absurdně Krofianova kytarová virtuozita a skladatelská všestrannost, nešvary, díky kterým do čtyřicetiminutové stopáže vměstnal s The Atavists materiál, který by jiným kapelám vystačil nejméně na tři různé desky. Ve finále tak místo tradičního rockového alba máme co do činění se sbírkou dvanácti singlů, které se přes nepopiratelnou hitovost nestydí za svou maloměstskou špínou poskvrněnou ublíženou duši.“

The Atavists s jejich novou deskou Lo-Fi Life zastihnete na březnovém klubovém turné s kolegy ze stáje BiggBoss Hentai Corporation:

  1. 3. – Ostrava / Barrák
  2. 3. – Zlín /

Fénix 20. 3. – Brno / Fléda

  1. 3. – Olomouc / S-Klub
  2. 3. – Plzeň / Pod Lampou

www.facebook.com/atavists

www.bandzone.cz/atavists

www.atavists.bandcamp.com