Nová česká pohádka “PRINCEZNA ZAKLETÁ V ČASE“ se natáčela na hradě Bouzov

12. únor 2020, 11:16
Nová česká pohádka “PRINCEZNA ZAKLETÁ V ČASE“ se natáčela na hradě Bouzov

Láska, která je silnější než strach, může zlomit i tu nejmocnější kletbu.

Příběh o lásce, prokletí a o princezně, která se probouzí stále do stejného rána, aby zachránila celé království od černé bouře. Ta může království díky kletbě zlé čarodějnice zničit. Pohádka navazuje na tradici klasických českých filmových pohádek a odvážně si hraje s fantasy prvky. Diváci se mohou těšit na příběh plný kouzel a dobrodružství a na princeznu, která je tak trochu jiná, než ostatní princezny.

„Chtěli jsme udělat pohádku, která se bude opírat o staré tradiční české pohádky, ale zároveň bude jiná. Proto v „Princezně zakleté v čase“ diváci uvidí prvky, které známe spíše ze zahraničních fantasy příběhů. Zářící runu na ruce princezny nebo například magii při střetu čarodějnice s alchymisty. Samozřejmě nechybí ani vtipné scény, které vykouzlí úsměv na tváři malých i velkých diváků. Nicméně prioritou pro nás stále zůstal kvalitní příběh.“, říká režisér a spoluautor scénáře Petr Kubík.

Pohádka se natáčela na hradě Bouzov, v zatopených lomech v okolí Lipnice nad Sázavou, v Zámeckém resortu Sobotín na Šumpersku a na hradě Točník. V hlavních rolích diváci uvidí Nátalii Germáni, Elišku Křenkovou, Marka Lamboru, Jana Révaie, Romana Zacha, Veroniku Freimanovou a Martina Písaříka.

Producentem pohádky je Viktor Krištof, který spolupracoval i na velkofilmu Jan Žižka.

V rámci natáčení byla nápomocna i regionální filmová kancelář Jeseníky Film Office, která pracuje pod Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu a pomáhá tak vytvářet ideální podmínky pro filmaře a producenty v regionu Olomouckého kraje.

"Jsme štastní, že jsme mohli být součásti týmu, který pracoval velmi tvrdě a kreativně. Výsledek bude stát za to a už teď se těšíme na premiéru pohádky, která se z části natáčela právě v našem regionu." uvedl ředitel Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu Mgr. Tomáš Rak.
V Zámeckém resortu Sobotín právě probíhá výstava kostýmů z pohádky Princezna zakletá v čase, která se tam v létě loňského roku natáčela. Vystaveny jsou originální kostýmy sedmi hlavních postav. Zblízka se tak můžete podívat na kostým Marka Lambory, Jana Révaie nebo Elišky Křenkové. Kostýmy budou v Sobotíně vystaveny do 6. března, kdy v resortu proběhne slavnostní předpremiéra pohádky.
V pohádce si zahrálo i několik místních obyvatel a jednoho z králů pak i majitel Zámeckého resortu, který si tak zahrál krále na svém vlastním panství.

Současně je naplánovaná exkluzivní předpremiéra za účasti tvůrců pohádky právě v Zámeckém resortu Sobotín a to 6. a 7. března 2020.