Největší sraz milovníků aut musí pro velký zájem rozšířit svou výstavní plochu. Nyní je to rekordních 29000 m²

20. srpen 2019, 11:16
Největší sraz milovníků aut musí pro velký zájem rozšířit svou výstavní plochu. Nyní je to rekordních 29000 m²

Pro všechny obdivovatele krásných aut nastává nejoblíbenější víkend v roce. Již tradičně přivítá Praha na konci srpna 8. ročník velkolepé výstavy Escape6 Prague Car Festival, která svou velikostí a počtem aut nemá v Česku konkurenci!

Během festivalu se můžete těšit na prvotřídní zážitek při prohlídce více než 800 vystavených exponátů, proběhne ale také představení Škody Mountiaq a novinkou je soutěž Miss Tuning, které se zúčastní finalistky Miss ČR 2019!

Obdivovatelé a ctitelé dokonalých aut se letos dočkají své nejoblíbenější výstavy od 31. srpna do 1. září v PVA Expo v Letňanech, a už nyní je jisté, že budou nadšení. Na ploše více než 29000 m² výstavní plochy bude vystaveno přes 800 automobilů, které přivezou vystavovatele z 9 různých zemí. V halách budou k vidění upravená (tuning), historická a závodní auta, americké klasiky a elektromobily, venku vás potom čeká tuningový sraz, sraz sportovních automobilů všech značek, sraz Porsche pořádaný Porsche Classic Clubem ČR a sraz elektromobilů. „Na začátku byl náš sen vidět v České republice ta nejlepší vozidla z výstav v Německu, nebo třeba i Polsku a Maďarsku. Po několika letech je zájem tak velký, že dnes i zahraniční auta pečlivě vybíráme a zdaleka ne všechna přihlášená se mohou výstavy zúčastnit,“ říká Martin Apeltauer, pořadatel celé výstavy.

Naproti zážitkům pro vás i pro děti

Pokud vás nenechávají krásná auta v klidu, nemusíte zůstat pouze u sledování. Každý návštěvník si může užit také dynamický program jako jsou jízdy driftovacím speciálem (drift taxi), jízdy rally speciálem, jízdy se supersporty a jízdy s drift trike. „Na venkovním prostoru budou k dispozici dětské motokáry, šlapací dráha, dopravní hřiště, buggyny, jízdy s běžnými automobily i elektromobily a další aktivity. Uvnitř je možné vyzkoušet zajímavé simulátory a velké množství herních konzolí. Také se můžete zúčastnit tomboly, workshopů v leštění a polepování automobilů,“ doplňuje Martin Apeltauer.