Nejlepší místa pro snowboarding v Čechách

23. březen 2023, 12:03

Lyžování a snowboarding jsou v Čechách spojeny s profesionálně upravenými sjezdovkami, trasami a komfortními hotely za atraktivní cenu. České hory jsou dobrou alternativou pro snowboardisty, kteří hledají o něco menší tlačenici u vleků, fronty na sjezdy a větší klid na sjezdovkách při sjíždění. Skvělé sjezdovky pro snowboardisty se nacházejí v těsné blízkosti českých hranic s Polskem. Mnoho lidí si před cestou na snowboard do Čech klade otázku: „Kde jsou ta nejlepší místa na snowboard v Čechách“? Trendem jsou menší a udržitelnější střediska s méně kilometry stezek, ale s pohodovou atmosférou. Zjistěte, která snowboardová místa v Čechách stojí za to poznat blíže.  

01_snb_pixabay_free

Snowboarding v Čechách – poznejte ta nejlepší místa 

Snowboardisté stále častěji vyhledávají klidné trasy bez tlačenic a front, a takových je v Čechách opravdu hodně. Jejich další výhodou je blízkost polských hranic, což znamená, že na výletě na českých sjezdovkách nemusíte trávit mnoho dní, stačí víkend. To je skvělá zpráva pro lidi, kteří přes týden pracují a nemají možnost vyjet si. Zde jsou nejoblíbenější snowboardové destinace v Čechách: 

Špindlerův Mlýn

Tohle středisko se nachází v těsné blízkosti měst Szklarska Poręba a Karpacz. Z tohoto důvodu je často vyhledávaným cílem polských turistů. Celý lyžařský areál se skládá ze dvou areálů: Svatý Petr a Medvědín, což z něj činí největší areál v celé České republice. Nachází se zde 17 vleků, 27 sjezdových tratí a několik desítek kilometrů běžeckých tratí. 

Rokytnice nad Jizerou

Jedná se o lyžařský areál s 22 kilometry sjezdovek. Patří mezi středně velká střediska v celé Evropě. Nabízí Vám možnost využít několik různých sjezdovek a vleků. Je to středisko vhodné zejména pro lidi, kteří dělají první krůčky na snowboardu a na lyžích. Na místě se můžete seznámit s nabídkou několika lyžařských škol, trasy jsou lehké až středně těžké.

Pec pod Sněžkou

Pec pod Sněžkou je lyžařské středisko ležící přímo na úpatí nejvyššího vrcholu Krkonoš v Čechách. Nachází se v těsné blízkosti polských hranic. Toto středisko se skládá z tréninkových svahů, červených a černých sjezdovek, které jsou určeny pro lidi, kteří se cítí v pohodě na snowboardu i na lyžích. Je zde celkem 14 km tras. Další atrakcí je trasa Funline se šikmými zatáčkami, 8metrovým tunelem a sjezdovkou, která Vám dává možnost změřit si čas. 

02_snb_pixabay_free

Jak se správně připravit na snowboardové šílenství? 

Bez pořádného snowboardového vybavení je provozování tohoto sportu nemožné. Základem pro jízdu na svahu je tedy snowboardová deska (https://sportano.cz/snowboard/snowboardy). Výběr správného místa a desky je jedna věc, druhá, rozhodně důležitější je postarat se o bezpečnost a zdraví. Při snowboardingu byste se měli postarat o vhodné oblečení a pokrývku hlavy. Nezbytné jsou tedy helmy (https://sportano.cz/znacky/head). Snowboarding je nesmírně zajímavý a vzrušující sport, ale bez řádné ochrany může být rovněž zdraví i životu nebezpečný.

03_snb_free_pixabay