Národní zemědělské muzeum zavádí jako první rodinné vstupné bez omezení počtu dětí

27. leden 2015, 12:12
Národní zemědělské muzeum zavádí jako první rodinné vstupné bez omezení počtu dětí

Národní zemědělské muzeum na Letné po dohodě s městskou částí Praha 7 zavádí od února letošního roku netradiční novinku. Jako první pražské muzeum poskytne zvýhodněné rodinné vstupné pro dva dospělé a děti do 15 let bez omezení jejich počtu.

„Národní zemědělské muzeum má zájem zpřístupnit  expozice stále většímu počtu návštěvníků. Velice rádi jsme vyslyšeli návrh pana starosty Prahy 7 a muzeum ještě více otevřeli rodinám s větším počtem dětí,“ řekl generální ředitel Národního zemědělského muzea Milan Jan Půček.

 „Může se zdát, že se vlastně nic moc nestalo. Ve skutečnosti je to velmi důležitý vzkaz všem rodinám. V Praze je první muzeum, v němž rodinné vstupné platí pro celou rodinu!  Pevně věřím, že příklad Národního zemědělského muzea budou následovat další muzea a galerie,“  uvedl starosta MČ Praha 7 Jan Čižinský.

Národní zemědělské muzeum sídlí v Kostelní ulici 44, v těsné blízkosti Letenských sadů. Muzeum má několik stálých výstav, včetně ukázek unikátní zemědělské techniky. Pořádá také krátkodobé výstavy a tématické akce (Letenské prase, Letenská husa, Košt Svatomartinského vína), každoročně se účastní Pražské muzejní noci. Muzeum také organizuje přednášky pro veřejnost a připravuje lektorské programy pro školy.

Za rodinné vstupné bez omezení počtu dětí návštěvníci zaplatí 220 Kč.